Η τύχη του Αταλάι εξακολουθεί να διχάζει στα κατεχόμενα

Η αντιπαράθεση για την τύχη του μουφτή των Τ/κ και «υπουργού θρησκευμάτων», Ταλίπ Αταλάι συνεχίζεται, ενώ το αίτημα Οζγκιουργκιούν για απομάκρυνσή του από τη θέση αυτή παραμένει ενώπιον του Τ/κ ηγέτη, που έχει ζητήσει αιτιολόγησή του πριν αποφασίσει.



Σε ανακοίνωσή της αυτή τη φορά η συντεχνία θρησκευτικών λειτουργών (Din Gör Sen) επικρίνουν τον «πρωθυπουργό» Οζγκιουργκιούν για τη στάση του και ζητούν από τον Μουσταφά Ακιντζί να εμποδίσει οποιοδήποτε βήμα παρεμβαίνει στην ανεξαρτησία του «θεσμού» του μουφτή.

Η συντεχνία, συμφωνεί με παρόμοια ανακοίνωση

την περασμένη εβδομάδα του συνδέσμου των θρησκευτικών λειτουργών και αντιδρά στην κρυφή – όπως γράφει – προσπάθεια την τελευταία εβδομάδα να επιβληθεί στο «υπουργείο θρησκευμάτων» ένα άτομο που δεν είναι καν απόφοιτος θρησκευτικού κολεγίου και οι υποστηρικτές του χρησιμοποιούν διαχωριστικό λεξιλόγιο και ανήθικες μεθόδους.

Ξεκαθαρίζουμε ότι και από θρησκευτικής και από ηθικής άποψης είναι αδιανόητο να απομακρύνεις τον «υπουργό θρησκευμάτων» για να φέρεις κάποιον άλλον, προστίθεται στην ανακοίνωση σημειώνοντας ότι με τέτοια ανάρμοστη ηθικά και θρησκευτικά συμπεριφορά δεν μπορεί κάποιος να ηγηθεί πνευματικά των Τ/κ, ως μουφτής τους.

Ο Ταλίπ Αταλάι, προστίθεται στην ανακοίνωση, μέχρι σήμερα δεν προέβη σε καμία ενέργεια εναντίον του ψευδοκράτους και του «λαού» του και σημειώνοντας ότι συμμετείχε στον διαθρησκευτικό διάλογο, ενέργεια που από κάποιους είχε επικριθεί, οι θρησκευτικοί λειτουργοί τάσσονται υπέρ ενεργειών που γίνονται συντονισμένα με άλλους αρμόδιους «θεσμούς» και δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα των Τ/κ.

Η συντεχνία εκφράζει επίσης λύπη γιατί ο «πρωθυπουργός» Οζγκιουργκιούν προχώρησε σε ένα τέτοιο βήμα χωρίς να διαβουλευθεί με τις ενδιαφερόμενες οργανώσεις και συντεχνίες και τον καλούν να ανακαλέσει την απόφασή του.

Σημειώνεται ότι ο Ταλίπ Αταλάι, μετά από την κριτική που ασκήθηκε για την συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή στην εφημερίδα Καθημερινή, εξέδωσε χθες μακροσκελή ανακοίνωση με αναφορές που – όπως υποστήριξε – δεν ήταν δικές του αλλά της εφημερίδας και μεταφέρθηκαν λανθασμένα στην τ/κ κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα