Σιζόπουλος: Η νέα τακτική είναι διέξοδος και σωσίβια λέμβος

Η νέα τακτική που προτείνουμε στο Κυπριακό, είναι και διέξοδος είναι όμως και σωσίβια λέμβος, καθώς θα διασφαλίζει ότι δεν θα γίνει αναβάθμιση του ψευδοκράτους και ότι δεν θα υλοποιηθεί το Σχέδιο Β της Τουρκίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μπορεί η νέα τακτική που προτείνουμε να μην εγγυάται άμεση λύση

ωστόσο αποτρέπει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και εφαρμογή του Σχεδίου Β της Τουρκίας, τόνισε με νόημα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ο κ.Σιζόπουλος ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα με το έγγραφο Γκουτέρες, δεν έχει να κάνει με το αν υπάρχει παρεξήγηση ή όχι μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Όσο αφορά στις αναφορές Αβέρωφ στο ότι "πιθανόν να μην έχουν αντιληφθεί τις τρεις συγκεκριμένες αναφορές που έγιναν εντός Εθνικού Συμβουλίου για το έγγραφο Γκουτέρες", ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διερωτήθηκε "δεν το προσέξαμε εμείς, δεν το πρόσεξαν ούτε οι τόσοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το θέμα, δεν το πρόσεξε κανένας τελικά;".

Συνέχισε τονίζοντας ότι αυτό που επικαλούνταν ως τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν το άτυπο έγγραφο που αφορούσε στα ερωτήματα Γκουτέρες ως πλαίσιο της συζήτησης, ενώ αναφορά από ΠτΔ έγινε για έγγραφο της 4ης Ιουλίου και όχι το έγγραφο του τελικού δείπνου στο Crans-Montana. "Αυτό το έχουν αποκρύψει από το Εθνικό Συμβούλιο", επεσήμανε.

"Εύχομαι και ελπίζω ότι στην έκθεση του Γκουτέρες για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακού δεν θα υπάρχει αναφορά στο πλαίσιο Γκουτέρες, γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη για την Κύπρο", τόνισε με νόημα.

Το πλαίσιο Γκουτέρες μιλά μεν για κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεων και αντικατάσταση από ένα νέο σύστημα, ωστόσο παραμένει ασαφές ποιο είναι αυτό το σύστημα που όπως αναφέρει ο Γκουτέρες θα πρέπει να συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές και να ικανοποιεί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Τόνισε επίσης ότι οι υποχωρήσεις που έχουμε κάνει είναι πολύ περισσότερες από όσα έχουμε εξασφαλίσει και κατακρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους χειρισμούς του.

Περισσότερα στο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα