Η Συμμαχία Πολιτών για τη νίκη Τατάρ στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συμμαχία Πολιτών σχετικά με το αποτέλεσμα των «εκλογών» στα κατεχόμενα. 

Η ανακοίνωση: 

Σε ακόμα πιο δύσκολες ατραπούς εισήλθε το Κυπριακό, μετά τη νίκη του Ερσίν Τατάρ στα κατεχόμενα, ο οποίος πλέον είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης του ψευδοκράτους.

Ο Τατάρ είχε λάβει με τον πλέον επίσημο τρόπο το χρίσμα από τον Ερντογάν, αφού αποτελούσε τον εκλεκτό της Άγκυρας για το πολιτικό πηδάλιο των κατεχομένων.

Τόσο πριν όσο και μετά την «εκλογική αναμέτρηση» η επίσημη Τουρκία δεν δίστασε να δείξει ξεκάθαρα

την προτίμησή της στο πρόσωπο του Τατάρ, αφού θα είναι ο άνθρωπος μέσω του οποίου θα τεθούν σε ισχύ τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν στην Κύπρο.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Το Κυπριακό εισέρχεται σε ακόμα πιο επικίνδυνες ατραπούς. Αναμένουμε απ' τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να τεθούν επί τάπητος τα επόμενα βήματα. Πρέπει ν’ αξιολογηθούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί, ούτως ώστε η δική μας πλευρά να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη σε περίπτωση που ο ΓΓ ΟΗΕ αναλάβει νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και αξιοποίηση των ορθών διπλωματικών εργαλείων για να εκτεθεί η τουρκική αδιαλλαξία, καθώς και για να γίνουν προληπτικές κινήσεις προς αποτροπή νέων τετελεσμένων από πλευράς Άγκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα