Γερμανία: Γενική χρήση μάσκας στις περιοχές "υψηλού κινδύνου"

Γενική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «υψηλού κινδύνου», πρότεινε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και προειδοποίησε ότι «πλησιάζουμε με μεγάλα βήματα σε μια κατάσταση προκαταρκτική ενός lockdown».

«Χρειαζόμαστε τη γενική υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα», τόνισε ο κ. Σέντερ στο πλαίσιο συνεδρίασης του Προεδρείου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στη Νυρεμβέργη και πρόσθεσε ότι η γενικευμένη χρήση θα πρέπει να επιβάλλεται αυτόματα για τα σχολεία,

τις πλατείες και τους χώρους εργασίας, στις περιοχές όπου υπάρχουν περισσότερα από 35 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα.

Μέχρι σήμερα η Γερμανία τα κατάφερε χωρίς «lockdown», δήλωσε ο βαυαρός Πρωθυπουργός και τόνισε ότι, για να παραμείνει έτσι, πρέπει να ληφθούν από κοινού σοβαρά μέτρα. «Εάν δεν μπορέσουμε να περιορίσουμε τον αριθμό κρουσμάτων, δεν θα είναι εφικτή και η ιχνηλάτηση και, αν δεν είναι εφικτή η ιχνηλάτηση, στο τέλος θα χρειαστούμε περιορισμό των επαφών. Αυτό είναι το προκαταρκτικό στάδιο ενός lockdown και αυτό δεν το θέλει κανείς. Το πλησιάζουμε ωστόσο με μεγάλα βήματα», προειδοποίησε.

Από το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας πάντως έγινε γνωστό, όπως αναφέρει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» κατόρθωσε να εντοπίσει την προέλευση των κρουσμάτων σε λιγότερο από 30% των περιπτώσεων. Ανάλογα είναι τα ευρήματα και έρευνας της εφημερίδας στα ομόσπονδα κρατίδια, από την οποία προκύπτει ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς μολύνονται τα περισσότερα άτομα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Έσση κατέστη την περασμένη εβδομάδα εφικτή η ιχνηλάτηση του 38,8% των κρουσμάτων, ενώ στην Θουριγγία του 44,6% και στην Βάδη-Βυρτεμβέργη του 43,9%.

Διαβάστε επίσης:

 Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως Κύπρος/κορωνοϊός: Πώς εκτροχιάστηκε η κατάσταση και πώς αναχαιτίζεται

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα