Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής – Τον κρατούσαν επί μέρες στη ΓΑΔΑ

13:20 19/10/2020 - Πηγή: In.gr

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής που είχε συλληφθεί μετά τις κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης και κρατείτο επί πέντε μέρες στην ΓΑΔΑ.

Ο μαθητής, μέλος του 15μελούς του σχολείου του  συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο, και μετά  πήγε με τους φίλους του, να φάνε.

Εξερχόμενος από το κατάστημα εστίασης, συνελήφθη.

Στον έλεγχο που τον υπέβαλαν οι αρχές δεν βρέθηκε κάτι.

Παρόλα αυτά ο μικρός

μαθητής κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ και σήμερα παραπέμφθηκε στον ανακριτή, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Εκτός από τον 14χρονο ελεύθεροι αφέθηκαν από τον αρμόδιο ανακριτή και οι υπόλοιποι μαθητές που συνελήφθηααν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

Χειροκροτήματα για τον 14χρονο έξω από το δικαστήριο

Μπροστά στο κτίριο 9 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων εξελίχθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που ο 14χρονος Βαγγέλης αφέθηκε ελεύθερος με τη συνοδεία της μητέρας του.

Βγαίνοντας από το κτίριο ο Βαγγέλης δήλωσε για την συμπαράσταση των συμμαθητών του «Είμαστε μια οικογένεια». Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.

Μπροστά στον ανακριτή εκτός από τον 14χρονο, σήμερα βρέθηκαν ακόμα 7 μαθητές.

Συμμαθητές και συμμαθήτριες του Βαγγέλη φώναζαν από νωρίς «Βαγγέλη θυμήσου, είμαστε μαζί σου» και «Βαγγέλη σε αγαπάμε», «για να τους ακούσει», όπως οι ίδιοι εξήγησαν. Στη συγκέντρωση ήρθαν μαθητές και από το Ίλιον όπου φοιτούν άλλοι από τους συλληφθέντες.

Δήμαρχος Χαλανδρίου: Eίμαστε εδώ για να δηλώσουμε την παρουσία μας για το αυτόνητο

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Συγκέντρωση στα δικαστήριαΓια ποιο λόγο κρατούσαν στη ΓΑΔΑ το παιδί;

Ερωτηματικά προκαλεί, η πολυήμερη κράτηση του παιδιού στη ΓΑΔΑ.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», το μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χαλανδρίου και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Λάμπρου, είδε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κράτηση του 14χρονου.

«Δεν ξέρουμε γιατί κρατείται  ο μαθητής. Κρατείται γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους μαθητές ώστε να μην διεκδικούν και να μην ακούγεται η φωνή τους» σημείωσε, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να κρατείται στη ΓΑΔΑ για τέσσερις μέρες «ένα ανήλικο παιδί χωρίς να έχει κάνει τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα