Η (πιθανή) φυγή του Μέσι είναι... περονόσπορος για το ταμείο της Μπαρσελόνα!

Η ζωή χωρίς τον Μέσι. Οι Καταλανοί έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για αυτό που μέχρι πριν από μερικές ώρες φαινόταν αδιανόητο. Μετά από είκοσι χρόνια η ομάδα θα μπαίνει μέσα στο γήπεδο χωρίς τον παίκτη με τον οποίο ταυτίστηκε στη σύγχρονη εποχή. Και χωρίς αυτόν μακριά από το γήπεδο θα βιώσει μια οικονομική καταστροφή.

Αν οι οικονομικές συνθήκες είναι ήδη δυσμενείς το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τότε ο σύλλογος θα βρεθεί μπροστά σε μια αλυσιδωτή αντίδραση με σοβαρότατες επιπτώσεις (και) στα ταμεία του.

Με προϋπολογισμό που ξεπερνά το ένα

δισεκατομμύριο, η Μπαρτσελόνα οφείλει πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων της στον Μέσι. Είναι οι διαφημίσεις, είναι οι χορηγοί, είναι οι φανέλες. Όποιος προσεγγίζει τους «μπλαουγκράνα» για να... προβληθεί το κάνει επειδή εκεί παίζει ο Αργεντινός. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι εμπορικές συμφωνίες που έχει η Μπαρτσελόνα θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την παρουσία του Μέσι...

Χάρη στον Αργεντινό, οι Καταλανοί κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη θέση, μπροστά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ως ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη αξία σε ό,τι αφορά τις χορηγικές συμφωνίες. Σύμφωνα με την πρόσφατη ανάλυση του Forbes το σχετικό ποσό έφτασε τα 230 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Άλλο ένα παράδειγμα της αξίας που έχει ο Αργεντινός είναι ότι η απουσία του από φιλικά παιχνιδια, τα οποία «κλείνονται» από χορηγούς, επιφέρει μείωση εσόδων που κυμαίνεται από 10%-20%. Πέρυσι το καλοκαίρι, η Μπαρτσελόνα πήρε οκτώ εκατομμύρια ευρώ από την περιοδεία της στην Ασία και στις ΗΠΑ. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ακύρωσε το φιλικό που είχε προγραμματιστεί καθώς δεν επρόκειτο να ταξιδέψει ο Μέσι.  

Τι θα κάνουν, λοιπόν, οι εταιρείες που στηρίζουν τη Μπαρτσελόνα όταν η ομάδα μείνει χωρίς τον Αργεντινό; Τι θα συμβεί με τα συμβόλαια που υπάρχουν με τη Nike, τη Rakuten, τη Beko, όταν φύγει ο Μέσι;

Keywords
Τυχαία Θέματα