Σύγκρουση στρατιωτικής περιπολίας ΗΠΑ-Ρωσίας σε Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέσσερεις στρατιώτες των ΗΠΑ τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν το όχημα συγκρούστηκε από ρωσικό στρατιωτικό θωρακισμένο κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνάντησης με ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ.

 Πολλά βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν μια χαοτική σκηνή μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων και ενός ρωσικού ελικοπτέρου που αιωρείται πάνω από ένα όχημα των ΗΠΑ

για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη καθώς στρατιωτική περιπολία των ΗΠΑ  βρέθηκε με μια αντίστοιχη ρωσική στρατιωτική περιπολία στην ανατολική Συρία.

«Περίπου στις 10 π.μ. (ώρα Συρίας), στις 25 Αυγούστου, μια συνηθισμένη περιπολία ασφαλείας του συνασπισμού Defeat-ISIS συναντήθηκε με μια ρωσική στρατιωτική περιπολία κοντά στο Ντέρικ, στα βορειοανατολικά της Συρίας», δήλωσε ο John Ullyot, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας,. «Κατά τη διάρκεια αυτής της αλληλεπίδρασης, ένα ρωσικό όχημα χτύπησε ένα όχημα συνασπισμού ανθεκτικό σε ορυχεία από όλες τις περιοχές (M-ATV) προκαλώντας τραυματισμούς στο πλήρωμα του οχήματος»

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η σύγκρουση συνέβη αφού το ρωσικό όχημα πραγματοποίησε αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «απερίσκεπτη κίνηση».

Οι τραυματισμοί στα μέλη των υπηρεσιών των ΗΠΑ χαρακτηρίστηκαν ως τραυματισμοί τύπου εγκεφαλικού τύπου που ήταν ελαφρού χαρακτήρα, δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

«Για  αποκλιμάκωση της κατάστασης, η περιπολία του Συνασπισμού αποχώρησε από την περιοχή», δήλωσε ο Ullyot. «Oι επικίνδυνες και μη επαγγελματικές ενέργειες όπως αυτό αντιπροσωπεύουν παραβίαση των πρωτοκόλλων αποσυμπίεσης, που υιοθέτησαν Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2019.»

«Ο Συνασπισμός και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν κλιμάκωση με εθνικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά οι αμερικανικές δυνάμεις διατηρούν πάντα το εγγενές δικαίωμα και υποχρέωση να αμυνθούν από εχθρικές πράξεις», συνέχισε η δήλωση.
 

BREAKING: US calls #Russia|n ramming of US armored vehicle in NE #Syria Tuesday, "Unsafe and unprofessional" &"a breach of de-confliction protocols"

The statement from @WHNSC spox John Ullyot adds, "To de-escalate the situation, the Coalition patrol departed the area" pic.twitter.com/BPqsLh6Miw

— Jeff Seldin (@jseldin) August 26, 2020

Εκτός από τις ενέργειες των ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων, τα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα στην περιοχή αιωρήθηκαν επίσης πάνω από αμερικανικά οχήματα για κάποιο χρονικό διάστημα» σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

Τουλάχιστον 500 αμερικανικά στρατεύματα συνεχίζουν να λειτουργούν στην ανατολική Συρία για να βοηθήσουν στην προστασία των πετρελαιοφόρων περιοχών που ελέγχουν οι κουρδικές δυνάμεις από το ISIS. Τα αμερικανικά στρατεύματα έρχονται σε σχεδόν καθημερινή επαφή με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που λειτουργούν στη βόρεια Συρία, και αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των αλληλεπιδράσεων είναι επαγγελματικής φύσης.

Videos taken by the Russian MoD's Zvezda TV channel of the abandoned US base near Manbij. Russian journalists were escorted to the base by Russian military police.https://t.co/tymCrxk2M0 pic.twitter.com/5N3xolmlXO

— Rob Lee (@RALee85) October 19, 2019

Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι το περιστατικό της Τρίτης συνέβη «σαφώς μέσα στην ανατολική ζώνη ασφαλείας από την οποία οι Ρώσοι έχουν συμφωνήσει να μείνουν έξω».

Keywords
Τυχαία Θέματα