Η ισχυρή στήριξη Μέρκελ προς τον Ματέο Ρέντσι δίνει ελπίδες

Η Γερμανίδα Καγκελάριας Άγκελα Μέρκελ έδωσε ισχυρή στήριξη τη Δευτέρα στον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, δίνοντας την εντύπωση ότι μπορεί να επιδείξει ευελιξία αναφορικά με τους κανόνες της ΕΕ για τους προϋπολογισμούς καθώς η Ρώμη καταβάλλει προσπάθειες επανεκκίνησης της οικονομίας της.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μέρκελ μιλούσε κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου στο αεροσκάφος

Τζιουζέπε Γκαριμπάλντι μετά από συνομιλίες με τον Ρέντσι και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Ο Ματέο Ρέντσι έχει προχωρήσει σε θαρραλέες μεταρρυθμίσεις περιλαμβανομένης της νομοθεσίας για τα εργασιακά εδώ στην Ιταλία. Δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα μέσα σε τέσσερις εβδομάδες αλλά θέτουν τις παραμέτρους για μια βιώσιμη και επιτυχή Ιταλία», ανέφερε. «Κάνω ό,τι μπορώ για τον υποστηρίξω σ` αυτό», πρόσθεσε.

Η Ρώμη προσπαθεί για μια νέα συμφωνία με την ΕΕ που θα της επιτρέπει να υποστηρίξει την αδύναμη οικονομία της με ένα αναπτυξιακό προϋπολογισμό για το 2017.

Υπουργός άφησε να εννοηθεί νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι αυτό σημαίνει ότι το έλλειμμα για το 2017 μπορεί να πρέπει να αφεθεί να είναι πιο ψηλό απ` ότι υπολογιζόταν νωρίτερα, μπορεί και ως το 3% που προνοεί το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ.

Σε ερώτηση για την ευελιξία που ζητά ο Ματέο Ρέντσι σε ότι αφορά τις προσπάθειες του για επανεκκίνηση της υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι «θεωρώ ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας εμπεριέχει αρκετά μεγάλο βαθμό ευελιξίας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με έξυπνο τρόπο.

Αυτό είναι ευθύνη της Κομισιόν, δεν μπορεί ένα κράτος μέλος (της ΕΕ) να αποφασίσει για ένα άλλο».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα