ΑΕΛ: Όπως το περίμενε, όπως το ήθελε

Αποστολή εξετελέσθη. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισαν στην ΑΕΛ το νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ο Πάμπος Χριστοδούλου ξέρει πόσο σημαντικό ήταν το τρίποντο για την ομάδα του για έναν σωρό λόγους, γι' αυτό έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του και την προσπάθεια που κατέβαλαν.


Ο τεχνικός της ΑΕΛ είχε προειδοποιήσει από την Πέμπτη ότι η ομάδα του δεν θα ήταν απόλυτα έτοιμη στην πρεμιέρα για πολλούς λόγους. Οι κυριότεροι ήταν η

προβληματική προετοιμασία, η ένταξη στην ομάδα σημαντικών παικτών μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και φυσικά το γεγονός ότι ήρθαν 16 νέοι ποδοσφαιριστές και θα χρειαστεί χρόνος για να αποκτήσουν ομοιογένεια. Αν σε αυτούς τους λόγους προσθέσει κανείς τις απουσίες (Πέδρο, Λαφράνς και Λούκας εκτός λόγω καρτών, Αϊρόσα λόγω στομαχικών διαταραχών, Παπάνγκο στον πάγκο απλά για να συμπληρωθεί η 22άδα αφού είναι ανέτοιμος), τον αντίπαλο που πήγε στο «Τσίρειο» με μοναδικό στόχο να αμυνθεί και το φυσιολογικό άγχος της πρεμιέρας, αφού όλοι περίμεναν από τη νέα ομάδα της ΑΕΛ νίκη, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος γιατί υπάρχει ικανοποίηση στους «κίτρινους».
Φυσικά ικανοποίηση υπάρχει και για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι πως το περίμεναν, αφού τα πρώτα δείγματα γραφής φέτος του κόσμου (πρώτη προπόνηση, fan day) έδειχναν τάσεις επιστροφής. Περίπου 4.500 κόντρα στην Αναγέννηση, με διάθεση να στηρίξουν την ομάδα χωρίς μουρμούρες αλλά με τραγούδι, που ήταν η δεύτερη νίκη που πέτυχε η ΑΕΛ την Κυριακή. Και αν μάλιστα οι νίκες διπλασιαστούν κόντρα στη Δόξα, τότε ο ίδιος κόσμος ή και περισσότερος αναμένεται στο επόμενο εντός έδρας παιγνίδι κόντρα στον Εθνικό.
Σε ό,τι αφορά στον αγώνα, η ΑΕΛ παρουσιάστηκε όπως έπρεπε κόντρα σε μια ομάδα που πήγε στο «Τσίρειο» αποκλειστικά για να αμυνθεί, κι αν ο Ουέλιγκτον ήταν εύστοχος η νίκη θα ερχόταν πολύ πιο άνετα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αστόχησε στις καλύτερες δύο ευκαιρίες της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο. Από την πρεμιέρα στην ΑΕΛ κρατάνε την πολύ καλή παρουσία των Φορτούνα, Μπουένο και Μέσκα, χωρίς να υστερήσουν οι άλλοι. Αυτοί οι τρεις ήταν που έκλεψαν την καρδιά των φίλων της ΑΕΛ και ιδιαίτερα οι πρώτοι δύο.
Και τώρα Δόξα
Πλέον η προσοχή όλων έχει στραφεί στο παιγνίδι με τη Δόξα το Σάββατο. Ο Πάμπος Χριστοδούλου ελπίζει ότι θα έχει στη διάθεσή του τους Αϊρόσα, Πέδρο, Λαφράνς και Λούκας, ενώ και ο Παπάνγκο που ήταν προχθές στην αποστολή θα είναι πιο έτοιμος για να πάρει λεπτά συμμετοχής, αν χρειαστεί. Επίσης ο Σαρκί θα είναι πιο έτοιμος, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι τότε να αποκτηθεί και ο άλλος ποδοσφαιριστής για το φτερό. Οι τελευταίοι δύο είναι πολύ σημαντικοί γιατί θα απελευθερωθεί από το φτερό ο Σαβανέ, που έδειξε ότι ασφυκτιούσε στη συγκεκριμένη θέση, και θα μπορέσει ο κ. Χριστοδούλου να τον βάλει στη φυσική του θέση, δηλαδή δίπλα από τον κόφτη και να βοηθά τον Μπουένο στην οργάνωση του παιγνιδιού.
Όπως ανακοίνωσε χθες η ΑΕΛ, τα εισιτήρια διαρκείας έφθασαν τα 1.750 και οι παράγοντες της λεμεσιανής ομάδας εκφράζουν την αισιοδοξία ότι μέχρι τον αγώνα με τον Εθνικό, που είναι σε τρεις εβδομάδες, θα φθάσουν τα 2.000 και η ΑΕΛ θα υλοποιήσει τον στόχο που έθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα