Η επόμενη μέρα, ο Πάμπος και ο σχεδιασμός

Η προκριματική φάση του EURO 2016 ανήκει στο παρελθόν.

Η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας ήταν η καλύτερη σίγουρα των τελευταίων πολλών χρόνων. Μπορεί να μην ήρθε το εισιτήριο για τους αγώνες μπαράζ, ωστόσο τα οφέλη που αποκόμισε είναι πολλά. Σαφώς θα ήταν τεράστια επιτυχία η πρόκριση μας στους αγώνες μπαράζ, δεν ήρθε, και όλοι πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα. Χειροκρότημα και όχι απογοήτευση.
Αρχικά πρέπει να διευκρινιστεί ότι από την αρχή της διοργάνωσης ο στόχος δεν ήταν η πρόκριση στα μπαράζ. Ο στόχος αυτός προέκυψε. Σαφώς

δεν αποτελεί δικαιολογία επειδή χάθηκε.
Από το πρώτο μέχρι τον χθεσινό αγώνα, παρουσίασε η Εθνική μας σύνολο ανταγωνιστικό, με ποδοσφαιρική ταυτότητα στο γήπεδο κυνηγώντας όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση το εκτός έδρας με το Βέλγιο και αυτό γιατί η διαφορά ποιότητας ήταν τεράστια.

Στην ομάδα, ενσωματώθηκαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Λαϊφης, Μακρής, Εγγλέζου, Οικονομίδης, Κάστανος, Κολοκούδιας, Στυλιανού, Παναγή και άλλοι. Ποδοσφαιριστές με παρόν και σίγουρα μέλλον οι οποίοι μαζί με τους…παλαιότερους έχουν δημιουργήσει σύνολο ανταγωνιστικό.
Πετύχαμε τρεις νίκες εκτός έδρας με Βοσνία, Ανδόρα και Ισραήλ. Παρόμοιο γεγονός δεν έχει γίνει ξανά. Είχαμε όμως αρνητικό συντελεστή στο ΓΣΠ. Σε πέντε αγώνες μια νίκη με Ανδόρα και τέσσερις ήττες.

Κεφάλαιο Χριστοδούλου
Η πρόσληψη πριν από δυο χρόνια του Πάμπου Χριστοδούλου έχει αποδειχθεί ότι ήταν σωστή. Ο Κύπριος προπονητής έχει περάσει την δική του φιλοσοφία, έχει καταφέρει να περάσει στα αποδυτήρια την νοοτροπία νικητή, έχει πάρει από τον κάθε ποδοσφαιριστή το 100% αλλάζοντας αρκετά κακώς έχοντα των προηγούμενων χρόνων. Σαφώς αυτός και οι συνεργάτες του αλλά και όλο το τιμ της Εθνικής έχει πολλά βήματα να διανύσει έτσι ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.
Ήδη οι πρώτες συζητήσεις για την παραμονή Χριστοδούλου έχουν ξεκινήσει. Η ΚΟΠ δια στόματος Κουτσοκούμνη έχει τονίσει ότι η πρόθεση και η θέληση υπάρχει. Ο Κύπριος προπονητής στην συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι με την Βοσνία είχε πει ότι γουστάρει να δουλεύει με αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Η συνεργασία θα πρέπει να συνεχιστεί.

Κεφάλαιο κόσμος
Σε πέντε αγώνες στο ΓΣΠ 72.045 φίλοι της Εθνικής ομάδας στήριξαν την όλη προσπάθεια. Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη αυτής της διοργάνωσης. Ο κόσμος θα συνεχίσει να στηρίζει την Εθνική ομάδα από την μια και από την άλλη η ΚΟΠ θα πρέπει να συνεχίσει την ίδια πολιτική εισιτηρίων που είχε σε αυτή την διοργάνωση.

Κεφάλαιο ΚΟΠ
Η ΚΟΠ καλώς έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εθνική Ανδρών. Εξάλλου αυτό είναι το καθήκον τους. Αν όμως μιλάμε για το μέλλον και όχι μόνο για το παρόν θα πρέπει να εργαστεί με την ίδια πολιτική σε όλες τις Εθνικές ομάδες. Το ίδιο πρόγραμμα, τους ίδιους στόχους, την ίδια φιλοσοφία. Ενιαίο Εθνικό πρόγραμμα. Ίδιο μπόλιασμα νοοτροπίας.
Το σίγουρο είναι ότι η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Δεν ήρθε η επιτυχία χθες όμως με συνέχιση της δουλειάς που γίνεται θα έρθει. Στήριξη από την ΚΟΠ, δουλειά από την προπονητική ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, στήριξη από τον κόσμο. Το τρίπτυχο αυτό θα φέρει αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα