Βρετανία: Αύξηση μισθών και περαιτέρω μείωση ανεργίας

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών υποχώρησε ο αριθμός των ανέργων στη Βρετανία, ενώ ο μέσος μισθός αυξήθηκε σε πραγματικούς όρους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Η συνολική ανεργία μειώθηκε κατά 79.000 άτομα σε 1.770.000 μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας (ONS). Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Καλοκαίρι

του 2008.

Το ποσοστό ανεργίας - το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που βρίσκεται εκτός εργασίας – υποχώρησε επίσης σε χαμηλό επτά ετών, στο 5,4%. Το τρίμηνο Μάιο – Ιούλιο το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 5,5%. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 140.000 άτομα, στα 31 εκατομμύρια άτομα, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε η καταγραφή των στοιχείων το 1971.

Η ONS ανακοίνωσε επίσης ότι οι μέσες αποδοχές συμπεριλαμβανομένων των μπόνους αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 3,0% σε ετήσια βάση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο από το Μάιο.

Μέχρι στιγμής φέτος, ο πληθωρισμός έχει ατονήσει κοντά στο μηδέν λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού μεταξύ των σούπερ μάρκετ, ενώ η πτωτική πορεία των τιμών πετρελαίου παγκοσμίως έχουν μειώσει το κόστος καυσίμων.

"Οι μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται σημαντικά σε πραγματικούς όρους", δήλωσε ο στατιστικολόγος της ONS για την αγορά εργασίας Nick Palmer.

Εξάλλου, σε σημείωμα αναφέρεται ότι ο αριθμός των ατόμων που διεκδικούν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε το Σεπτέμβριο κατά 4.600 στα 796.200 άτομα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα