Η Sigan διαψεύδει τον Γενικό Ελεγκτή για τις άδειες

Διαψεύδει με ανακοίνωσή της τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη η εταιρία Sigan Management, αναφορικά με τις δηλώσεις του δεύτερου ότι η εταιρία δεν είναι αδειοδοτημένη για τη περισυλλογή και επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή, από το 2006, η Sigan Management Ltd είναι η μόνη πλήρως αδειοδοτημένη εταιρεία στην Κύπρο για την περισυλλογή και διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων

κατηγορίας 1, 2 και 3, από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες (αριθμός έγκρισης Κτηνιατρικών Υπηρεσιών CYABPR1) αλλά και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Διαβάστε επίσης: Στον αέρα η επεξεργασία νεκρών ζώων στην Κύπρο

«Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία είναι εδώ και δέκα χρόνια συμβεβλημένη με την Κυπριακή Δημοκρατία και παρέχει επιτυχώς τις υπηρεσίες της σε αυτόν τον σημαντικό και ευαίσθητο για την δημόσια υγεία τομέα με επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Σε αυτό το διάστημα των δέκα χρόνων, η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω των αρμοδίων τμημάτων της, έχει επιθεωρήσει ως είχε κάθε δικαίωμα, τις εγκαταστάσεις μας πάμπολλες φορές και έχει διεξάγει ως είχε κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση έναντι των πολιτών, όλους τους αναγκαίους έλεγχους και επιθεωρήσεις. Αποτελεί λοιπόν για εμάς μεγάλη έκπληξη να ακούμε από αξιωματούχο του Κράτους ότι αυτή η μονάδα η οποία εξυπηρετούσε το Κράτος για μία δεκαετία είναι παράνομη», αναφέρει».

Για την εταιρία, η πραγματικότητα είναι ότι η τελική έγκριση από τον Έπαρχο Λάρνακας δεν έχει ακόμη εκδοθεί, λόγω εκκρεμότητας εγγραφής ενός χωματόδρομου 200 μέτρων (πέρασμα) στις εγκαταστάσεις της μονάδας στην Κοφίνου, ο οποίος μάλιστα ανήκει στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου. Σημειώνει, δε, ότι δόθηκαν οδηγίες από το 2011 από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας προς το Κτηματολόγιο προς εγγραφή του δρόμου χωρίς κανένα έργο μέχρι στιγμής.

«Εάν η άδεια ενός δρόμου μπορεί να εξισωθεί με τις έγκυρες πολεοδομικές άδειες, άδειες οικοδομής, άδειες βιομηχανικών εκπομπών και τις άδειες διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων Κατηγορίας 1 από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες , καμία εκ των οποίων δεν κατέχει η εταιρεία Cypra Bioenergy Ltd, αυτό είναι στην κρίση του κάθε πολίτη, αλλά και κάθε βουλευτή, υπουργού και κρατικού αξιωματούχου της Κυπριακής Δημοκρατίας», τονίζει.

Απαντώντας στην δήλωση του Γενικού Ελεγκτή σήμερα στην Βουλή, η εταιρία παραπέμπει στον Νόμο131(Ι) 2016 που ψηφίστηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2016 και που επιτρέπει ακόμα και σε νέες μονάδες να λειτουργούν χωρίς πιστοποιητικό έγκρισης, νοούμενου ότι κατέχουν έγκυρη πολεοδομική άδεια αλλά και άδεια οικοδομής.
«Η εταιρεία μας είναι μονάδα που υφίστατο πριν την ψήφιση του Νόμου και κατέχει και τις δύο αυτές άδειες», επισημαίνει.

«Η Sigan Management Ltd επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της εάν δεν διασαφηνίσει επίσημα ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας τη δήλωσή του περί έλλειψης αδειών της Εταιρείας μας, δήλωση την οποία ακολούθως χρησιμοποίησαν λανθασμένα ο Υπουργός Γεωργίας και ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης», υπογραμμίζει.

Τέλος, η εταιρία αναφέρει ότι έχει ήδη καταχωρήσει προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο που αφορά τη διαδικασία που ακολούθησε η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ), της οποίας προΐσταται το Γενικό Λογιστήριο, σε σχέση με τη Cypra Bioenergy Ltd.

«Η Cypra Bioenergy Ltd είναι εταιρεία πλήρους ιδιοκτησίας του κυρίου Γεωργίου. Ο κύριος Γεωργίου είναι ο συζύγος της Γενικής Λογίστριας του Κράτους», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα