Eισηγήσεις κατοίκων Ενορίας Αγ. Νικολάου στον Δημ. Λάρνακας

Παράπονα και εισηγήσεις στον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα υπέβαλαν κάτοικοι της ενορίας Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Μακαρίου του Γ.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι κύριο θέμα της συνάντησης «αποτέλεσε η υφιστάμενη κατάσταση του Πάρκου του Παττιχείου. Επίσης, έγινε αναφορά στα θέματα έλλειψης σχαρών απορροής των ομβρίων υδάτων, στη μερικώς

ελλιπή σηματοδότηση των δρόμων, στα προβλήματα τροχαίας καθώς και στην κακή κατάσταση των δρόμων. Εκτεταμένη αναφορά έγινε και στα βελτιωτικά έργα της Λεωφόρου Φανερωμένης, τα οποία σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της Αστυνομίας, τα δυστυχήματα που έγιναν τους τελευταίους μήνες αφορούσαν μόνο υλικές ζημιές και απώλειες».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας επανέλαβε στους κατοίκους ότι «ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο 1 εκατομμύριο ευρώ για τη συντήρηση και επιδιόρθωση δρόμων, αλλά τα χρήματα επαρκούν μόνο για επιδιόρθωση ορισμένων κεντρικών οδών. Κάποιες προσωρινές επιδιορθώσεις σε λακκούβες στην άσφαλτο θα μπορούν να αρχίσουν άμεσα». Σημείωσε πως από το 2018 θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια για το σκοπό αυτό.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφεραν ότι μπορούν και θα ληφθούν άμεσα μέτρα για απάμβλυνση κάποιων προβλημάτων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι για το πρόβλημα των πλημμυρών θα δημιουργηθούν επιπρόσθετες σχάρες ενώ το θέμα θα λυθεί οριστικά με τη σύνδεση της περιοχής με τα έργα του Αποχετευτικού Συστήματος τα οποία είναι έτοιμα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι «εδώ και λίγο καιρό διενεργούνται ψεκασμοί για αποφυγή, αλλά και πρόληψη των φαινομένων των περασμένων χρόνων καθότι φέτος παρατηρήθηκε μεγάλη εισροή γλυκού νερού στις Αλυκές, παράμετρος που ευνοεί την εκκόλαψη κουνουπιών».

Για το θέμα της νεανικής παραβατικότητας, ο Ανδρέας Βύρας είπε πως «παρόλο που δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου για να λάβει οποιαδήποτε μέτρα, ο Δήμος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συντονίσει μαζί με την Αστυνομία την έγκαιρη λήψη μέτρων, όπως έγινε και στην περίπτωση του σοβαρού προβλήματος που παρατηρείται στο χώρο στάθμευσης της εκκλησίας Αγίου Νικολάου».

Σχετικά με το χώρο του Πάρκου του Παττιχείου, ο Ανδρέας Βύρας είπε πως «ο Δήμος Λάρνακας καταβάλλει προσπάθειες για βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων της πόλης”.

“Για καλύτερη επίτευξη των πιο πάνω και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά προς την πόλη της Λάρνακας, είναι σε διαβούλευση με ιδιώτες και εταιρείες, οι οποίοι θα αναλάβουν, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, τη χρηματοδότηση της τοπιοτέχνησης, καλλωπισμού και συντήρησης πάρκων, κυκλικών νησίδων και άλλων σημείων με ένα από αυτά να είναι και το Πάρκο του Παττιχείου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα