Η Google Doodle τιμά τον ανθρωποειδή σκελετό «Λούση»

41 χρόνια πέρασαν από την ανακάλυψη της «Λούση» - το όνομα που δίνεται σε μια συλλογή από απολιθωμένα οστά που κάποτε αποτελούσαν το σκελετό ενός ανθρωποειδές από το είδος Australopithecus afarensis, ο σκελετός αυτός έζησε στην Αιθιοπία 3.200.000 χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1973 και φένεται πως η ανακάλυψη της «Λούση» ήταν ιδιαίτερα «πλήρης» - το 40% του σκελετού της βρέθηκε άθικτο, ενώ παράλληλα βρέθηκε μια χούφτα των ελλιπών και κατεστραμμένων απολιθωμάτων που συνήθως αποτελούν απομεινάρια μιας παρόμοιας ηλικίας.

Λίγο μετά το ξέθαμα της «Λούση»,

έγινε φανερό ότι ήταν ένα από τα πιο σημαντικά απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν ποτέ,

Προς τιμήν της βαρυσήμαντης στιγμής στην αρχαιολογία, εδώ είναι μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για την «Λούση» :

Το όνομα «Λούση» το πήρε από το τραγούδι των Beatles 'Lucy in the Sky with Diamonds'. Μετά από την ανακάλυψη του ιστορικού ευρήματος, ο παλαιοανθρωπολόγος Donald Johanson που ήταν επικεφαλής πήγε πίσω στο κάμπινγκ με την ομάδα του και έβαλε μια κασέτα των Beatles στο κασετόφωνο, η οποία έπαιζε το 'Lucy in the Sky with Diamonds'. Τότε ένας από την ομάδα είπε ότι θα πρέπει να ονομάσουν τον σκελετό «Λούση.»

"Ξαφνικά, έγινε ένα πρόσωπο," δήλωσε στο BBC ο Johanson.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν ο τρόπος που περπατούσε. Η «Λούση» περπατούσε όρθια Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την «Λούση» είναι ο τρόπος που περπατούσε - μελετώντας τα οστά της, ιδίως για τη διάρθρωση του γονάτου και της σπονδυλικής στήλης, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να ανακαλύψουν ότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της περπατώντας στα δύο πόδια .

Η «Λούση» πέθανε σε νεαρή ηλικία, ενώ είχε ύψος 1.10 cm και ζύγιζε 29 κιλά.

Εν κατακλείδι, μπορεί κάποιος να δει από κοντά τον σκελετό της «Λούση» στην Αιθιοπία, κοντά στο σημείο όπου είχε βρεθεί ο σκελετός της. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται κρυμμένη μακριά από το κοινό σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κρησφύγετο στο Εθνικό Μουσείο της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα