Με αναμνήσεις η Βαλένθια κόντρα στην απόλυτη Ζενίτ

Πριν από δύο μήνες η Ζενίτ κατάφερε να αλώσει (2-3) την Βαλένθια, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια του Champions League. Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Ζενίτ του Αντρέ Βίλας Μπόας με 4 νίκες σε 4 ματς προκρίθηκε και είναι η μοναδική από τους ομίλους με απόλυτη διαδρομή, η Βαλένθια, είναι δεύτερη (με 6 βαθμούς) και αναζητά το εισιτήριο της δεύτερης θέσης (8ος όμιλος). Η Βαλένθια του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έρχονται

στο ραντεβού από δύο νίκες (με Λεβάντε και Θέλτα) και μία ισοπαλία (με Λας Πάλμας). Η Ζενίτ, από την άλλη, φαίνεται να δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ευρωπαική της διαδρομή, αφού στην Ρωσία είναι τέταρτη . Σίγουρα εκείνη που έχει ανάγκη είναι η Βαλένθια. Η Ζενίτ έχει φέρει ισοπαλία στις 6 από τις 9 προηγούμενες συναντήσεις με ισπανικές ομάδες στην Ρωσία, ενώ η Βαλένθια έχει κερδίσει έξι από τις δέκα τελευταίες εκτός έδρας ευρωπαικές της αναμετρήσεις, πανηγυρίζοντας μάλιστα και τις τρεις τελευταίες φορές που βρέθηκε στην Ρωσία. Στις 8 Νοεμβρίου τελείωσε το θετικό σερί 13 αγώνων για την Ζενίτ, χάνοντας (2-0) από την Λοκομοτίβ Μόσχας.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΛΙΟΝ ΣΤΟ GERLAND: Σχεδόν αποκλεισμένη η Λιόν υποδέχεται στο Gerland την Γάνδη, που ακόμα έχει καλύτερες πιθανότητες για πρόκριση (8ος όμιλος). Οι Βέγλοι είναι τρίτοι με 4 πόντους, δύο λιγότερους από την Βαλένθια και θα χρειαστεί να νικήσουν για να ελπίζουν αλλά και για να εξασφαλίσουν το Europa League. Η Λιόν έχει χάσει και τα δύο παιχνίδια που έδωσε μπροστά στους φίλους της στον όμιλο χωρίς να σημειώσει ούτε γκολ, ενώ η Γάνδη έχασε με την σειρά της και στις δύο εξόδους της με Βαλένθια και Ζενίτ. Το αήττητο σερί των πέντε αγωνιστικών στην Ligue 1 έλαβε τέλος για την Λιόν το βράδι της Παρασκευής στη Νίκαια (3-0 τη Νις). Ομως είναι ένα ιδιαίτερο ματς για την Λιόν, αφού θα είναι το τελευταίο ευρωπαικό στο Gerland. Τον Ιανουάριο θα μετακινηθούν στο νεόκτιστο Stade de Lyon.

Keywords
Τυχαία Θέματα