Τουρκικά F16 κατέρριψαν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος-VID&ΦΩΤΟΣ

Τουρκικά αεροσκάφη κατέρριψαν στην τουρκο-συριακή μεθόριο πολεμικό αεροσκάφος που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Νωρίτερα, το το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk TV, μετέδωσε ότι πολεμικό αεροσκάφος συνετρίβη σε συριακό έδαφος κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο.

Η Ρωσία επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος είναι το Rushian Su-24

Η Μόσχα επιβεβαίωσε από την πλευρά της της κατάρριψη του μαχητικού

αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, όμως εντός του συριακού εναερίου χώρου.

Το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό έλαβε 10 προειδοποιήσεις σε 5 λεπτά

Το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο καταρρίφθηκε στη συρο-τουρκική μεθόριο, έλαβε δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και διευκρίνισε ότι δύο τουρκικά F-16S έλαβαν μέρος στην κατάρριψή του.

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι "ένα ρωσικό μαχητικό Su-24 καταρρίφθηκε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο παρά τις προειδοποιήσεις", σύμφωνα με προεδρικές πηγές.

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν σήμερα πολεμικό αεροσκάφος άγνωστης ταυτότητας που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους, δήλωσε στο Ρόιτερς τούρκος στρατιωτικός.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Στην Άγκυρα ο Λαβρόφ

Σήμερα εν τω μεταξύ, την Άγκυρα επισκέπτεται, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και όλοι αναρρωτιούνται πώς θα αντιμετωπιστεί τώρα το γεγονός.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.

Εκτινάχθηκαν οι δύο πιλότοι, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή δείχνουν δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Τουρκική στρατιωτική πηγή ανακοίνωσε ότι τουρκικά F-16 κατέρριψαν άγνωστης ταυτότητας πολεμικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας έχει αποδείξεις ότι το αεροσκάφος πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX. Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα