Η Autobest καλύπτει πλέον 31 χώρες στην Ευρώπη

Ο Διεθνής Οργανισμός AUTOBEST έχει πλέον επεκταθεί από 26 σε 31 χώρες - μέλη. Αυτό είναι το νέο στάδιο στη στρατηγική «Προσέγγισης Επόμενου Επιπέδου» που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια. Τα πέντε καινούργια μέλη της Επιτροπής απαρτίζονται από κορυφαίους δημοσιογράφους αυτοκινήτων, ειδικοί στον χώρο τους με σεβαστές απόψεις στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Οι χώρες αυτές είναι Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Μάλτα και Ελβετία. O οργανισμός AUTOBEST διατηρεί την ίδια φιλοσοφία του ενός δημοσιογράφου ανά χώρα-μέλος. Με αυτό τον τρόπο η Επιτροπή αυτή αντιπροσωπεύει

ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλωσορίζουμε ταυτόχρονα τον Szymon Sołtysik, γνωστό Πολωνό δημοσιογράφο, στην επιτροπή του AUTOBEST.

«Με το βήμα αυτό, το οποίο ανακοινώσαμε στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Mondial de L”Automobil, σφραγίζουμε τη θέση του AUTOBEST στην κορυφή, σαν μια ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή επιτροπή. Πλέον το «Best Buy Car of Europe» καλύπτει όλες τις σχετικές αγορές της Ευρώπης. Την κίνηση αυτή περίμεναν με ανυπομονησία οι καταναλωτές αλλά και οι εταιρείες. Η κίνηση είχε ξεκινήσει από πέρυσι, όταν την ανακοινώσαμε στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια του IAA Motor Show. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την ιδέα μας προσεκτικά, με γνώμονα πάντα τα επίκαιρα δρώμενα της βιομηχανίας. Θα συνεχίσουμε να μελετούμε προσεκτικά τον Ευρωπαίο καταναλωτή και θα βραβεύουμε πάντα ανάλογα με τα αυτοκίνητα που επιλέγει ο ίδιος» δήλωσε ο Dan Vardie, Πρόεδρος και Ιδρυτής του οργανισμού.

Ο AUTOBEST δημιουργήθηκε το 2001 με την επαναστατική ιδέα «best buy car» στην Ευρωπαϊκή αγορά. Για να στεφθεί ένα αυτοκίνητο νικητής του AUTOBEST πρέπει να προσφέρει τα μέγιστα στον Ευρωπαίο καταναλωτή, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή, το δίκτυο υπηρεσιών της εταιρείας, διανομή ανταλλακτικών και ευελιξία είναι μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που μελετώνται κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Σχεδιασμός και τεχνολογία είναι κάποια από τα καινούργια σημεία που θα προστεθούν στη μελέτη, μιας και είναι πολύ σημαντικά στη σημερινή αγορά. Ο AUTOBEST τηρεί πλήρη διαφάνεια στην ψηφοφορία με ένα πολύπλοκο σύστημα 13 κριτηρίων μέσω των οποίων ψηφίζεται ο νικητής.

Η επιτροπή AUTOBEST διοργανώνει κάθε χρόνο το «The Final 5 test», μια πολύπλοκη δοκιμασία οδήγησης με τους φιναλίστ των βραβείων σε κοινούς δρόμους αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Φέτος η πίστα αυτή βρίσκεται στο Vairano της Ιταλίας και είναι εγκεκριμένη από τη FIA. Στον χώρο αυτό εργάζεται το περιοδικό Quattroruotte για δοκιμές αυτοκινήτων. Η δοκιμασία αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 23 και 24 Νοεμβρίου. Ο AUTOBEST μελετά επίσης και τις προσπάθειες των αυτοκινητοβιομηχανιών αυτό το διάστημα. Επενδύσεις, θέσεις εργασίας, εξελίξεις στον τομέα των «πράσινων» αυτοκινήτων και περιβαλλοντικών τεχνολογιών και την υποστήριξη των διαφόρων περιοχών της Ευρώπης.

Συνολικά υπάρχουν οκτώ διαφορετικά βραβεία: MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST και SPORTBEST.

Keywords
Τυχαία Θέματα