Dior Savage

Ο οίκος αρωμάτων Dior ξέρει πώς να δημιουργεί ένα οσφρητικό σοκ και να το συνοδεύει με δυνατές εικόνες. Μια ισχυρή δόνηση δημιουργίας, όπου η ποιότητα και η τόλμη πάνε χέρι χέρι.

Ο Dior ξέρει επιπλέον πώς να πάρει όσο χρόνο χρειάζεται και να επωφεληθεί από την πολυτέλεια μιας μακράς διαδικασίας ωρίμανσης. Με την ελπίδα ότι δημιουργεί αρώματα που θα καταπλήξουν και θα έχουν διάρκεια για πολλές ζωές.

Από το πολύ πρώτο ξεκίνημα,

ο Dior πάντα εκπλήσσει τους άνδρες, προσφέροντάς τους αρώματα που ξεχωρίζουν. Αρώματα που είναι κάθε άλλο παρά mainstream και αδιάφορα. Ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια, ο Dior έχει αποδείξει την ικανότητά του να κατανοεί τους άνδρες. Να συλλάβει την αρρενωπότητά τους αλλά και τις λεπτές διαφορές τους. Και επίσης να κατανοήσει τις αμφιβολίες τους. Να υπερβεί την κοινοτοπία των κλισέ. Και τελικά να μπει μέσα στο δέρμα τους.

Για το Eau Sauvage, ο René Gruau οδήγησε τον Anatole γυμνό στο μπάνιο του, απεικονίζοντας τον άνδρα όπως ποτέ πριν δεν είχε ιδωθεί.

Ο περιπετειώδης άνδρας του Fahrenheit φαινόταν να έχει τον κόσμο στα πόδια του, καθώς στεκόταν μπροστά στην απεραντοσύνη των μαινόμενων στοιχείων. Σήμερα, ο «ελεύθερος πρίγκιπας» του Dior Homme αποπλανεί ολόκληρο τον κόσμο. Με κάθε άρωμα, με κάθε ιστορία, αναδύεται μια αυθεντική προσωπικότητα, ένας άνδρας που επιβάλλεται με ένα μοναδικό βάθος.

Ο ήρωας του Dior, είναι τόσο ισχυρός όσο ένας αληθινός ήρωας ταινίας…

Σήμερα, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, τα αρώματα του Dior έχουν δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον για τους άνδρες. Αυτή η σύνθεση του François Demachy φιλοξενεί την ίδια την ψυχή ενός οίκου που θέτει τον πήχη πολύ ψηλά. Ένα οσφρητικό σοκ με όλη τη γοητεία ενός μεγάλου κλασικού. Ένα ανεμπόδιστο, απρόσμενο μονοπάτι. Μια δυναμικά φρέσκια σύνθεση. Αρρενωπή και με αυτοπεποίθηση. Μια ριζοσπαστική δημιουργία για έναν άνδρα αυθεντικό και αληθινό. Ένα προκλητικό όνομα με ένα δεσμό “Dior” σε αυτό. Σαν ένα μανιφέστο. Ένα καθαρό άρωμα που ανακοινώνει το αληθινό του πρόσωπο:

SAUVAGE, ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Γιατί “Sauvage”;

Γιατί μας αρέσει. Είναι τόσο απλό. Επειδή είναι ένα ζωντανό όνομα με ένα υπέροχο δέσιμο μέσα από αυτό. Ένα συναρπαστικό όνομα. Ένα όνομα Dior.

Ένα προκλητικό Dior “Sauvage”;

Ναι, με την τολμηρή καθαρή προσέγγιση, που πάντα οδηγεί τη δημιουργία των αρωμάτων Dior. Σαν μια κραυγή, που εκφράζει άμεσα την αρρενωπότητα. Ένα ακατέργαστο όνομα, που μιλάει για μια στενή σχέση με την αληθινή φύση ενός άνδρα. Ένα “Sauvage” με το άγγιγμα Dior, καλά ισορροπημένο μεταξύ του ζωώδους ενστίκτου και μιας φυσικής κομψότητας. Μια συνένωση μεταξύ του Ακατέργαστου και του Ευγενούς.

Ένας αδερφός του Eau Sauvage;

Όχι, ούτε καν ένας ξάδερφος. Είναι ένα ολοκαίνουργιο “Sauvage”. Η νέα γενιά του “Sauvage” που παίζει με την ιστορία του Οίκου. Δανειζόμενο από το παλαιότερο μια λέξη με μεγάλη απήχηση στον Οίκο Dior. Και μια καλή δόση του κίτρου επίσης. Ένα άρωμα, που γράφει για τον εαυτό του ένα νέο, σύγχρονο πεπρωμένο. Το Eau Sauvage είναι ένα διαχρονικό κλασικό, μια αδιαμφισβήτητη ένδειξη του καλού γούστου. Το νέο “Sauvage” είναι άμεσο και ισχυρό, όπως ένα μανιφέστο ελευθερίας.

SAUVAGE

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ JEAN-BAPTISTE MONDINO

Σκάβει βαθιά για να βρει το ζώο που κρύβει μέσα του.

Να το ανακτήσει και να απλώσει τον εαυτό του γυμνό.

Να γίνει ένα με τη φύση, ένα εξημερωμένο “Sauvage”, απελευθερωμένο από τις δικές του αλυσιδες.

Είναι η ιεροτελεστία της μετάβασης σε απάντηση ενός ζωτικού ενστίκτου. Για να αφήσει την αστική οργή και τις ρηχές πόλεις πίσω. Και να οδηγήσει προς την έρημο, με εμπιστοσύνη στον δρόμο που θα τον φέρει εκεί. Το Joshua Tee, η μυστικιστική γη, είναι εκεί για να τον διδάξει πώς να ζήσει και πάλι. Ένα τοπίο επίπεδο, μεγάλο και γεμάτο δύναμη. Εκεί όπου αυτός συναντά ένα σουρεαλιστικό τέρας. Όπου ο “Sauvage” σαμάνος ξέρει ότι κάθε εικόνα είναι τελικά ένα μήνυμα.

Φεύγει μέσα στη νύχτα και ταξιδεύει όλη την ημέρα, καθώς το μελανό μπλε του ουρανού από το σούρουπο έρχεται να τον απελευθερώσει…

…θάβει τα φυλαχτά και πετά τις μάσκες.

Χαράσσει το μονοπάτι του καταλήγοντας σε έναν ιερό τύμβο για να δείξει το τέλος

του ψεύτικου. Η τελετή μιας μεταμόρφωσης «από το κεφάλι μου, στην καρδιά μου».

Η έρημος είναι το σημάδι. Για μια νέα αφετηρία. Τώρα μπορεί να λάμψει. Και ο Johnny Depp μας δείχνει ποιος είναι

SAUVAGE

Αυθεντικό soundtrack από τον θρυλικό Ry Cooder

Ο μεταλλικός ήχος της slide κιθάρας του Ry Cooper συνοδεύει τον Johnny Depp σε όλη την ταινία.

Η μουσική όπως δεν την έχετε ακούσει ποτέ ξανά, φτιαγμένη όπως μια ‘υπογραφή’ ειδικά για αυτές τις εικόνες. Διαπερνώντας τες. Η μουσική πιάνει αμέσως κάθε πλάνο, επιβάλλοντας τα οργισμένα rock ‘n’ roll ακορντά της και στη συνεχεία ακολουθεί τον Depp στο ταξίδι του στην έρημο με τον ρυθμό των τυμπάνων των ινδιάνικων φυλών της Αμερικής.

Με δύναμη έρχονται τα ψυχεδέλικα riffs, που τελειώνουν μέσα σε μια ακουστική καθαρότητα. Γυμνή ως το κόκκαλο.

Ο Ry Cooder είναι ένας ζωντανός θρύλος, και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Ένας Αμερικάνος μουσικός σεβαστός για τη δημιουργία του με τη slide κιθάρα, τα vast blues του και το folk ρεπερτόριο του, ο οποίος ξεκίνησε τη καριέρα του συνεργαζόμενος του με τους Rolling Stones σε άλμπουμ το 1969.

Ένας ακούραστος ταξιδιώτης, έχει εξερευνήσει έναν εντυπωσιακό αριθμό από τα παγκόσμια είδη μουσικής, κερδίζοντας το βραβείο Grammy καλύτερου World Music Album 1995 για το Talking Timbuktu που συνέθεσε με τον μουσικό από το Μάλι, Ali Farka Toure.

Το 1996 ήταν ο παραγωγός στο περίφημο άλμπουμ Buena Vista Social Club, που έφερε τους βετεράνους Κουβανούς μουσικούς στο προσκήνιο.

Στη δεκαετία του 1990, συνέθεσε και ήταν παραγωγός της μουσικής για αρκετές αξιόλογες ταινίες όπως το Paris - Texas του Wim Wenders, που εξακολουθεί να είναι θρύλος μέχρι σήμερα.

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

“SAUVAGE” είναι ένα ριζοσπαστικό, καθαρά αντρικό άρωμα.

Μια καθαρή προειδοποίηση θυελλώδους καιρού.

Αυτός είναι ο τρόπος που ο Francois Demachy, o perfumer - creator του Dior, το ήθελε: ακατέργαστο και ευγενές, όλα σε ένα.

Μια εξαιρετική συγκέντρωση, μια σκληρή ευχαρίστηση.

Μια υπερβολική δόση συστατικών φυτικής προέλευσης.

Μια ισχυρή και καθαρή σύνθεση που καθορίζεται από extreme ποιότητα.

Ένα άρωμα από ολάνοιχτους χώρους και θυελλώδεις ανέμους.

Ένας ουρανός τόσο μπλε όσο η θάλασσα, ένα βραχώδες τοπίο κάτασπρο και καυτό κάτω από τον ήλιο της ερήμου.

Ένα άρωμα με φρεσκάδα που διαρκεί, πλεγμένη γύρω από μια ξύλινη δόμη.

Σφοδρές εναλλαγές αρωμάτων που βρίσκουν την αρμονία ανάμεσα στις διαφορές τους.

“Sauvage”, η πολυτέλεια στον ύψιστο βαθμό.

Ο Francois Demarchy επέλεξε να επισκεφθεί και πάλι την αρχέτυπη δομή ενός fougere και να παίξει με τον αδιαμφισβήτητο ανδρισμό του, δίνοντας του παράλληλα μια ευγενή ποιότητα. Ένα σύγχρονο και “Diorized” fougere, που αποτελείται από συστατικά με ακραία και ακριβή ποιότητα.

"Για τη δημιουργία του "SAUVAGE", χρησιμοποίησα τον άντρα ως σημείο εκκίνησής μου.

Μια ισχυρή και αλάνθαστη αρρενωπότητα.

Όπως και η εικόνα ενός άντρα που υπερβαίνει τον χρόνο και τη μόδα".

Francois Demarchy,

Dior Perfumer-Creator

"Το "SAUVAGE" μίλησε αμέσως σε εμένα. Είχα την ιδέα μιας σαφούς κατεύθυνσης ισχυρών καταστάσεων.

Ήταν μια τραχιά πέτρα, την οποία σμίλευσα και της έδωσα σχήμα".

Francois Demarchy,

Dior Perfumer-Creator

Αρχικά, το περγαμόντο reggio είναι σαν ένας ισχυρός, δροσερός άνεμος.

Ηλιόλουστο, σέρνει τον χορό και δίνει μερικά χτυπήματα με μια μοναδική χροιά πιπεριού και πικρού φρούτου. Εκρήγνυται με μια απόλυτη κυρίαρχη φρεσκάδα. Αυτό είναι το ένα και μοναδικό περγαμόντο που ο Francois Demarchy επέλεξε και διαμόρφωσε με το δικό του χέρι. Επειδή θέλει τις νότες κορυφής των αντρικών αρωμάτων του να μεταφέρουν το ξέσπασμα του κίτρου. Το δικό του είναι ένα “άγριο” περγαμόντο, που κυριαρχεί σε υπερβολικές δόσεις. Όπως ένας χυμώδης ανεμοστρόβιλος, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Ενώ το τοπίο φαίνεται να κατακλύζεται από αυτά τα ισχυρά οζονικά κύματα,

το Ambroxan® εγκαθίσταται και σταδιακά απελευθερώνει την ευγενή ομορφιά από

τις νότες Amber.

Η εξασθένισή του, η ‘αποχώρησή’ του είναι πιο αργή, λιγότερο λαμπρή. Δεν μπορεί να επιβληθεί ακόμα, αλλά περιμένει μέχρι το citrus star να αρχίσει να σβήνει. Ένα φυσικό συστατικό, που προέρχεται από το πολύτιμο Amber gris, ξετυλίγει τις θαλασσινές και ζωικές νότες του, σαρκικές και ζωογόνες ταυτόχρονα, όπως το spray του ωκεανού. Χαρίζει το άρωμα του ξύλου που έχει μουσκέψει από θαλασσινό νερό. Παίζει και επανέρχεται μέχρι τέλους. Σαν μια μουσική υπόκρουση εμποτισμένη με καπνό, που δεν σβήνει ποτέ.

Δυναμικά διαυγές και καθαρό το Sauvage ανακατεύει μια δίνη από χαρακτηριστικές νότες. Εμβλήματα αρρενωπότητας.

Το Elemi ενσταλάζει τη βαλσαμική, πικάντικη νότα του. Μια ρητίνη αναμεμιγμένη με λιβάνι.

Το πιο λεπτεπίλεπτο στον κόσμο πιπέρι Σετσουάν και το Ροζ Πιπέρι απελευθερώνουν μία πικάντικη δόνηση. Το διεισδυτικό Γεράνι φέρνει μία ενισχυτική, πράσινη αύρα. Το γενναιόδωρο Vetiver χτυπά δυνατά με την ξυλώδη δύναμή του. Η Λεβάντα από το Vaucluse και το Drome ακτινοβολεί ένα ηλιόλουστο, αρωματικό θαμνώδες μονοπάτι. Το διπλά αποσταγμένο Patsouli-Fraction δίνει μια μοναδικότητα. Απογυμνωμένο από τις γήινες εκφράσεις καμφοράς, παίρνει μια πιο ευγενή, πιο μοντέρνα ποιότητα, που δένει το άρωμα σε ένα ενιαίο σύνολο.

Ένα "Sauvage" αποτύπωμα γεννιέται. Σίγουρο και καλαίσθητο. "Το άρωμα ενός άντρα".

SAUVAGE, ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Ένα πολυτελές αντικείμενο με στρογγυλές, αισθησιακές γραμμές, που έρχονται σε αντίθεση με τη sexy αρρενωπότητα του ονόματος.

Το καθαρό μπουκάλι, το οποίο γίνεται πιο διάφανο προς τη βάση του, αντικατοπτρίζει το αρρενωπό μεγαλείο του αρώματος, που έχει μέσα του.

Ένα μπουκάλι με τους κώδικες του στυλ που ξεκάθαρα δηλώνουν Dior:

Ένα μαύρο καπάκι με αύλακες και την υπογραφή CD στην κορυφή του.

Ένα κομψό design, μέρος πλέον της κληρονομιάς Dior, αλλά με μεγαλύτερη έμφαση στην πολυτέλεια.

Το γυαλί είναι βαρύ, πυκνό και σκοτεινό, όπως η μελανή νύχτα, περιέχοντας σκιές από την ολική αδιαφάνεια στη διαφάνεια του καπνού.

Κάθε λεπτομέρεια έχει μελετηθεί προσεκτικά: ένα λεπτό στρώμα αργύρου ψεκάζεται στα τοιχώματα του μπουκαλιού, δημιουργώντας ένα διακριτικό εφέ καθρέφτη, που είναι ταυτόχρονα λαμπερό και διαφανές.

Στη βάση της φιάλης, η σταγόνα του γυαλιού ανθίζει σε ένα μετέωρο "χαμόγελο".

Τα αρχικά CD είναι χαραγμένα στο κάτω μέρος και μια μέλισσα είναι κρυμμένη μέσα στο μαγνητικό καπάκι.

Ένα μπουκάλι που οφείλει ολόκληρο το μεγαλείο του στην εμπειρία των τεχνικών και των εξελίξεων.

JOHNNY DEPP

ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ

Μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει ποτέ το πρόσωπο ενός αρώματος.

Ποτέ δεν έχει υποδυθεί τίποτε άλλο πέρα από τους χαρακτήρες που σημάδεψαν τη λαμπρή του καριέρα.

Ο Johnny Depp είναι τώρα ο άντρας Dior "Sauvage".

Μια απίστευτη όσμωση με ένα project εξατομικευμένο στον ίδιο.

Ένας κόσμος, που του ταιριάζει απόλυτα.

Ο Johnny Depp είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός, γεμάτος μυστήριο. Ένα είδωλο. Ένας θρύλος της οθόνης, ένας από τους λίγους εν ζωή θρύλους του Hollywood σήμερα. Γνωρίζουμε ότι έχει το rock στην ψυχή του. Όμως οι ρόλοι του είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σκιαγραφήσει το πορτραίτο ενός χαρισματικού ηθοποιού. Κάποιος βασανισμένος, ικανός για αποκάλυψη και σκοτάδι, καλό χιούμορ και υπερβολή, κλασικισμός και αβανγκαρντισμός. Από τον John Waters στον Jim Jarmusch, για να μη γίνει αναφορά στον Kusturica και τον Terry Gilliam, η καριέρα του υπήρξε μια μακρά σειρά από τολμηρές επιλογές. Πιστός στον Tim Burton, του οποίου οι έντονοι και ανεξιχνίαστοι χαρακτήρες δεν παύουν να εκπλήσσουν.

Για τον Dior και με τον Jean-Baptiste modino, έθεσε τον εαυτό του εκτός ορίων.

Με το να γίνει ένας ‘απογυμνωμένος’ "Sauvage", ένας σύγχρονος σαμανός ο οποίος δεν φοβάται ούτε τη σκληρότητα της αναζήτησης ούτε τα συναισθήματα του.

Ένα άνευ προηγουμένου παιχνίδι ρόλων, στο οποίο σπάει το καλούπι της ταυτότητάς του.

Ηθοποιός και άνθρωπος συγχωνεύονται σε ένα.

Οι μάσκες έχουν πέσει.

Ο Johnny Depp δίνει σώμα και ψυχή για τον Dior.

Καλώς ήρθες Johnny Depp...

Το περγαμόντο της καλαβριάς, το εκλεκτό συστατικό των αρωμάτων Dior.

Για το "Sauvage", ο Francois Demarchy επέμεινε σε μια ειδική ποιότητα του Reggio Bergamot Essence. Ένα αποκλειστικό περγαμόντο, που αυτός διαμόρφωσε με τους τοπικούς παραγωγούς για να δημιουργήσει μια ειδική υπογραφή για τον Οίκο Dior.

Ο καρπός από μια μοναδική ιταλική περιοχή, σε μια κοιλάδα που δημιουργήθηκε με προσχωματώσεις και βρίσκεται ανάμεσα στο Ιόνιο Πέλαγος και στους πρόποδες της οροσειράς Aspromonde, το περγαμόντο Reggio μπορεί να υπερηφανεύεται για τις νόστιμες, λουλουδάτες και φρουτώδεις οσφρητικές νότες, που το διαφοροποιούν από όλες τις άλλες μορφές του περγαμόντου.

Χρησιμοποιώντας μυστικές μεθόδους ειδικών, ο Francois Demarchy προσπάθησε να το εξατομικεύσει και να του δώσει μοναδικές πτυχές. Το περγαμόντο Reggio που συμπεριέλαβε για τον Dior, είναι έτσι πιο εκφραστικό και με ισχυρότερο χαρακτήρα. Ελαφρά πικάντικο, με μόλις έναν υπαινιγμό μιας καπνιστής πικράδας, είναι ακόμα πιο φρουτώδες.

Μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, ο καρπός που συλλέγεται με το χέρι για να αποφευχθεί η καταστροφή του φλοιού χρησιμοποιείται για την εξαγωγή του πολύτιμου αιθέριου ελαίου. Το αιθέριο έλαιο του περγαμόντου εξάγεται με τη χρήση του συστήματος "Pelatrice", όπου ο καρπός ξύνεται στους περιστρεφόμενους τρίφτες του μηχανήματος και μια συνεχής ροή νερού μεταφέρει το έλαιο που αποβάλλεται από τα κυστίδια του φλοιού.

Περιγραφή και προέλευση του περγαμόντου

Το περγαμόντο, το οποίο έφθασε στην Καλαβρία τον 16ο αιώνα, είναι ένα εσπεριδοειδές στο μέγεθος ενός μικρού πορτοκαλιού, με ένα κιτρινοπράσινο χρώμα και παχιά φλούδα. Η σάρκα, γλυκιά και όξινη, δεν είναι για κατανάλωση. Μόνο το ξύσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Το περγαμόντο είναι σαν ένα υβρίδιο πικρού πορτοκαλιού και lime, αλλά η καταγωγή του φρούτου είναι λίγο σκοτεινή: κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό ήρθε από τις Κανάριες Νήσους, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι κατάγεται από την Ανατολή.

Διαδεδομένο στην Καλαβρία, το περγαμόντο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το 1750 από τον Nicola Parisi. Η πρώτη διαδικασία παραγωγής του εκχυλίσματος, που είναι γνωστή ως "a spugna" (μέθοδος σφουγγάρι), χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Σήμερα, το Έλαιο του περγαμόντου παράγεται χρησιμοποιώντας μια κρύα διαδικασία εξαγωγής για τη συλλογή των αιθέριων ελαίων, που υπάρχουν στον φλοιό.

Keywords
dior, dior, buena vista social club, johnny depp, rolling stones, buena vista, tim burton, σοκ, πήχη, νέα, tee, μπλε, johnny, slide, rock, γυμνες, blues, world, music, club, paris, texas, καιρος, extreme, amber, star, ροζ, στυλ, design, project, μυστήριο, hollywood, john, kusturica, tim, burton, essence, υβρίδιο, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, Juan Gris, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, ξανα, περγαμοντο, burton, δυνατα, υβρίδιο, εικονες, ηθοποιος, ηχος, θαλασσα, θρυλος, ιονιο, καριερα, κιθαρα, μουσικη, ομορφια, ταινιες, johnny depp, music, star, tee, ανθρωπος, αμφιβολιες, απηχηση, αποκαλυψη, αρμονια, αρωματα, αρωμα, αυρα, αυτοπεποιθηση, βρισκεται, γινει, γινεται, γοητεια, γυαλι, δερμα, δυναμη, διαφανο, δινη, δειχνει, δομη, δωσει, δονηση, εφε, εκφρασεις, ελπιδα, ερημος, ερχεται, ερχονται, ζωη, ζωο, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηρθες, η τελετη, εικονα, οικο, κυματα, χτυπα, λεβαντα, λιβανι, μαυρο, μελισσα, μυστήριο, μπλε, μπανιο, νεα γενια, νερο, νυχτα, νοτες, ξαδερφος, ξεκινημα, παντα, ουρανος, οικος, ονομα, πεπρωμενο, περιβαλλον, πετρα, ποιοτητα, πιπερι, υπογραφη, ροζ, ροη, πρασινη, ψυχη, ρολοι, σιγουρο, συνεχεια, σειρα, συγκεντρωση, σοκ, σωμα, στυλ, συγχρονο, τολμη, ισχυρος, φυση, φυσικο, φορα, χερι, χιουμορ, χρωμα, amber, blues, buena vista social club, buena vista, club, design, ειδη, extreme, εμφαση, essence, john, hollywood, ηρωας, project, johnny, χροια, κοιλαδα, καρδια, kusturica, κωδικες, μπροστα, οργη, paris, παιχνιδι, πήχη, ποδια, rock, rolling stones, slide, ταξιδι, texas, tim, tim burton, υπεροχο, world, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα