Προοδευτική Δασκάλων: Δυσαρέσκεια για δηλώσεις Αρχιεπισκόπου

Δύο ανακοινώσεις εξέδωσε η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην μία εκ των οποίων σημειώνει ως “παράλογη και άστοχη την απόφαση αναστολής των απεργιακών μέτρων” από την ΠΟΕΔ ενώ στην άλλη αναφέρει ότι “επί της ουσίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δεν έχει κανένα λόγο και ρόλο στα θέματα της δημόσιας εκπαίδευσης και γενικά της παιδείας του τόπου”.

Για την αναστολή των απεργιακών μέτρων η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρει πως είναι παράλογη και άστοχη τη στιγμή μάλιστα που βρισκόμαστε σε διαδικασία

εφαρμογής και υλοποίησης της αλλαγής στους όρους εργοδότησης μερίδας νέων εκπαιδευτικών ενώ παραμένουν προς επίλυση χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση,

Προσθέτει ότι “για την Προοδευτική, κομβικό σημείο στον όλο αγώνα της ΠΟΕΔ αποτελεί η συζήτηση των προϋπολογισμών του κράτους στη Βουλή, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική”.

“Αναμένουμε από τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως απαιτήσουν την τροποποίηση του προϋπολογισμού, αφαιρώντας την απαράδεκτη πρόνοια για μέγιστο αριθμό προσλήψεων στην εκπαίδευση, από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε εξέλθει του μνημονίου, σύμφωνα με τους κυβερνώντες”, αναφέρει η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Καταλήγοντας καταγγέλλει “για ακόμη μια φορά, την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του Προέδρου της ΠΟΕΔ, ο οποίος έσπευσε δημόσια να εξαγγείλει πιθανότητα άρσης των απεργιακών μέτρων, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ”.

Ανακοίνωση περί δηλώσεις Αρχιεπισκόπου

Στην άλλη της ανακοίνωση η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει την “έντονη απαρέσκεια για τις μεσαιωνικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου ΙΙ, περί δημιουργίας σχολείων που θα ΄διορθώσουν την ανωμαλία της ομοφυλοφιλίας΄”.

Αναφέρει πως “είναι ξεκάθαρο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έχει ξεφύγει και οι δηλώσεις του είναι προσβλητικές, προάγουν τον ρατσισμό και την ομοφοβία και είναι άξιο απορίας που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πάρει ακόμα θέση”.

“Μήπως ο Υπουργός της Παιδείας συμφωνεί με αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος;” διερωτάται η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Καταλήγοντας εκφράζει την εκτίμηση ότι “επί της ουσίας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δεν έχει κανένα λόγο και ρόλο στα θέματα της δημόσιας εκπαίδευσης και γενικά της παιδείας του τόπου” και καλεί τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου “να μείνει επιτέλους στα δικά του χωράφια και ας αφήσει ήσυχη την παιδεία του τόπου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα