Γ.Λιλλήκας:"ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ δεν είναι αντίπαλες δυνάμεις"

Όσο και να προσπαθούν οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να παρουσιαστούν ως δυο αντίπαλες δυνάμεις με διαφωνίες, η πραγματικότητα τους διαψεύδει, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Συμπλήρωσε ότι “πίσω από τις πλάτες των μελών και των ψηφοφόρων τους συνεργάζονται ή συντονίζονται για όλα τα ζητήματα”.

Υπάρχει πλήρης ταύτιση στο Κυπριακό και στενή συνεργασία, προωθώντας λύσεις στη λογική του Σχεδίου Ανάν, τόνισε ο κ. Λιλλήκας.

Στα οικονομικά σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, “η μεν Κυβέρνηση Χριστόφια προσκάλεσε την Τρόικα

και ψήφισε τα πρώτα μνημονιακά νομοσχέδια η δε Κυβέρνηση Αναστασιάδη υπέγραψε το μνημόνιο και λήστεψε τις οικονομίες του Κυπριακού Λαού. Η Κυβέρνηση Χριστόφια μας πήρε στο χείλος του γκρεμού και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ένα βήμα μπροστά”.

Δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ αδυνατούν να εκτιμήσουν αντικειμενικά και σωστά την Τουρκική πολιτική και να διαχειριστούν αποτελεσματικά το Κυπριακό. Αυτό φαίνεται όχι μόνο από τα αποτελέσματα των συνομιλιών αλλά και από την ανάλυση που κάνουν για τις εξελίξεις στην Τουρκία”.

Ενόσω, πρόσθεσε, “ ο κ. Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ εμπιστεύονται τις αυταπάτες που τους καλλιεργούν Λονδίνο και Ουάσιγκτον όχι μόνο δεν θα οδηγηθούμε σε δίκαιη λύση αλλά θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να διαιωνίσει την κατοχή και να πετύχει την προσάρτηση των κατεχόμενων”.

Επανέλαβε τη θέση ότι “ήρθε πλέον η ώρα για δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας το οποίο θα λειτουργεί με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και με τη στήριξη εμπειρογνωμόνων”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα