ΠΑΣΥΝΟ: Κίνδυνος τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Η ΠΑΣΥΝΟ καλεί Υπουργό Υγείας και Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να παρέμβουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΝΟ τα προβλήματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών - κρατουμένων που μεταφέρονται από τις Κεντρικές Φυλακές για νοσηλεία, αλλά και του προσωπικού που εργάζεται στο Νοσοκομείο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου υποστηρίζουν πως «η υπομονή τους εξαντλήθηκε και είναι αναγκασμένοι να προβούν σε πιο δυναμικά μέτρα

για να προστατέψουν τους ασθενείς, τους εαυτούς τους και την κοινωνία.

Σε επιστολές της στους αρμόδιους Υπουργούς, η Συντεχνία επισημαίνει πως «οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αθαλάσσας τίθενται σε κίνδυνο, καθώς οι κρατούμενοι που παραπέμπονται για νοσηλεία εκεί, δεν συνοδεύονται από επαρκή φρούρηση από δεσμοφύλακες και ταυτόχρονα παρατηρείται και κωλυσιεργία σε σχέση με την παραλαβή ασθενή από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας και τη μεταφορά του πίσω στις Κεντρικές Φυλακές».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ζητά άμεση παρέμβαση και λύσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι ασθενείς και προσωπικό δεν εκτίθενται σε κινδύνους.

Συγκεκριμένα αιτήματα της ΠΑΣΥΝΟ είναι: Ο κάθε ασθενής που παραπέμπεται για θεραπεία στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας φρουρείται από δεσμοφύλακα, ώστε ο νοσηλευτής να έχει μόνο νοσηλευτικά καθήκοντα και καθοριστεί γραπτώς ποιος θα φέρει την ευθύνη, σε περίπτωση που προκληθεί σωματική ζημιά σε ασθενή ή προσωπικό που εργάζεται στον Θάλαμο 23, τηρούνται οι κανονισμοί των Φυλακών για έλεγχο συγγενών, ή ασφαλή φύλαξη.

Επίσης, ζητά να καθοριστεί ότι ο νοσηλευτής δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση δραπέτευσης κρατουμένου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα