Σιζόπουλος: Διαψεύδονται οι διακηρύξεις του ΠτΔ στο Κυπριακό

Στο Κυπριακό οι διακηρύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη διαψεύδονται από τα γεγονότα σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου. Ο κ.Σιζόπουλος τόνισε ότι η συζήτηση στις συνομιλίες γίνονται στα κεφάλαια που η δική μας πλευρά έχει να αποδώσει οφέλη και κάλεσε την Κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα ουσιαστικό αντάλλαγμα που έλαβε η πλευρά μας.

Σε δηλώσεις

στη Λεμεσό, ο κ.Σιζόπουλος ανέφερε ότι, στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αντί για διασταυρούμενη συζήτηση κεφαλαίων, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος διακήρυξε, "αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η συζήτηση γίνεται μονομερώς στα κεφάλαια που η δική μας πλευρά έχει να αποδώσει οφέλη στην τ/κ, προβαίνοντας σε συνεχείς παραχωρήσεις".

Όπως για παράδειγμα, συνέχισε, η ανακοίνωση της εντατικοποίησης των συνομιλιών στα κεφάλαια Οικονομία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διακυβέρνησης, Περιουσιακού," ενώ ταυτόχρονα δεν συζητούνται τα σοβαρά θέματα που αφορούν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων, το εδαφικό και την ασφάλεια".

"Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στη μέχρι σήμερα διαδικασία των συνομιλιών στα όσα η δική μας πλευρά παραχώρησε ως οφέλη στην Τ/κ, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κανένα αντάλλαγμα", είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του ανακοίνωναν έστω και ένα ουσιαστικό αντάλλαγμα που παραχωρήθηκε στην πλευρά μας.

Σιζόπουλος: Επανεξέταση όλων των σκανδάλων που παρουσιάστηκαν κατά το παρελθόν

Αναφερόμενος εξάλλου στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με σκάνδαλα στον τομέα της υγείας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επανέφερε το αίτημα του Κινήματος για επανεξέταση όλων των σκανδάλων που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν και που, όπως είπε, "συγκαλύφθηκαν με προφανή στόχο τη συγκάλυψη των υπευθύνων και ενόχων".

Ανάμεσα στα σκάνδαλα στα οποία πρέπει άμεσα να γίνει επαναδιερεύνηση, σύμφωνα με τον κ.Σιζόπουλο, είναι αυτό των φαρμακευτικών υπηρεσιών, όπου θα πρέπει να διερευνηθούν και οι λόγοι που αποσύρθηκαν οι ποινικές κατηγορίες σε βάρος δημόσιου υπαλλήλου.

Επίσης, πρόσθεσε είναι το θέμα του ακτινοθεραπευτικού του Νοσοκομείου Λεμεσού, η έρευνα του οποίου δεν ολοκληρώθηκε, αλλά και το θέμα με τον μαγνητικό τομογράφο του Νοσοκομείου Λευκωσίας και το "ποιά είναι η εταιρεία ή οι εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτό το σκάνδαλο και αν αυτές οι εταιρίες ή εταιρία, συνεχίζει να αποτελεί βασικό προσφοριοδότη του δημόσιου τομέα".

Η ΕΔΕΚ , σημείωσε, ζητά όπως διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα και εφόσον κριθεί ότι υπάρχουν υπεύθυνοι ή συνένοχοι, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

"Η προηγούμενη συγκάλυψη σκανδάλων, σε σχέση με τη συνολική αποδιοργάνωση που παρουσιάζει ο δημόσιος τομέας, εκτιμούμε ότι είναι η βασική αιτία για τη συνεχιζόμενη και αυξανόμενη εμφάνιση μικρών ή μεγάλων σκανδάλων και παρατυπιών στο δημόσιο τομέα της υγείας", συμπλήρωσε ο κ.Σιζόπουλος.

Επανέλαβε ακόμη τη θέση της ΕΔΕΚ ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να περιοριστεί σημαντικά εάν η Κυβέρνηση αποφασίσει να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες και να λάβει πολιτικές αποφάσεις, όπως η άμεση εισαγωγή του ΓΕΣΥ, η ισχυροποίηση των θεσμών που αφορούν τη λειτουργία του δημόσιου αλλά και του ευρύτερου τομέα της υγείας και τέλος, η παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε μικρά ή μεγάλα σκάνδαλα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα