Γιώργος Λιλλήκας για αντιπαράθεση κουρέματος καταθέσεων

Σε δηλώσεις προέβη ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, αναφορικά με την αντιπαράθεση για το κούρεμα.

Αυτούσιες οι δηλώσεις

Η αντιπαράθεση μεταξύ των υπευθύνων για το κούρεμα των καταθέσεων συνεχίζεται και ουσιαστικά συνεχίζεται με ένα τρόπο που οδηγεί σε κούρεμα της αξιοπρέπειας, αλλά και της ευθυκρισίας του Κύπριου πολίτη.

Οι πολίτες

γνωρίζουν πολύ καλά τις ευθύνες που φέρουν και ο κύριος Αναστασιάδης και ο κύριος Παπαδόπουλος και η ηγεσία του ΑΚΕΛ για να οδηγηθεί η κυπριακή οικονομία στα χέρια της Τρόικα και στις εγκληματικές εκείνες αποφάσεις που κούρεψαν τις καταθέσεις και βύθισαν την κυπριακή κοινωνία σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

Αντί να επιρρίπτουν ο ένας ευθύνες στον άλλο, αντί να τσακώνονται για το ποιος ήταν λιγότερο ή περισσότερο ενημερωμένος τις κρίσιμες ώρες που έπαιρναν τις αποφάσεις και που όφειλαν να αναζητούν όλοι να είναι πλήρως ενημερωμένοι, καλύτερα θα ήταν να απολογηθούν στον Κυπριακό λαό για τις λανθασμένες και καταστροφικές τους αποφάσεις και τουλάχιστον να αναζητήσουν σήμερα πραγματικές λύσεις που θα μπορούσαν να βγάλουν την Κύπρο από τα αδιέξοδα στα οποία την έχουν οδηγήσει με τις δικές τους αποφάσεις.

Δεν δικαιολογείται η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που δεν ενημέρωσε τη Βουλή για την ακύρωση της πρώτης απόφασης του Γιούρογρουπ, αλλά το ίδιο αδικαιολόγητοι είναι και οι βουλευτές που προέδρευαν ή συμμετείχαν στην Επιτροπή Οικονομικών που δεν παρακολουθούσαν τις εξελίξεις ώστε να αντιληφθούν ότι το Γιούρογκρουπ είχε εκδώσει ανακοινωθέν που ενημέρωνε όλη την Ευρώπη για την ακύρωση της απόφασης.

Ο Κυπριακός λαός, με την ψήφο του στις 28 Ιανουαρίου, θα αποφασίσει αν θα επιβραβεύσει αυτούς που με τις αποφάσεις τους οδήγησαν στην κοινωνική ανέχεια και στη μετανάστευση των νέων μας. Θα αποφασίσει αν θα κρατήσει την Κύπρο στον βάλτο και στα σημερινά αδιέξοδα ή αν με την ψήφο του θα δώσει εναλλακτική πορεία στην κυπριακή οικονομία και να δώσει ελπίδα για επαναπατρισμό των νέων μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα