Λιλλήκας:Αμφιβάλλω αν αυτοί οι υποψήφιοι θα τηρήσουν το νόμο

Αιχμές για το κατά πόσον δυο ανθυποψήφιοί του θα μείνουν στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος αναφορικά με τα χρήματα που πρέπει να δαπανήσουν στην προεκλογική εκστρατεία, άφησε ο κ. Λιλλήκας σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε τη Δευτέρα, 18/12, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών δεν δίστασε να κατονομάσει τους δυο υποψηφίους, που, κατά τα λεγόμενα του, κάνουν «προεκλογική εκστρατεία χλιδής».

Όπως ο ίδιος σημείωσε, πρόκειται

τόσο για τον Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και για τον Νίκο Αναστασιάδη, για τους οποίους κάλεσε μάλιστα τον Γενικό Ελεγκτή, όπως διενεργήσει έλεγχο εάν οι προεκλογικές τους δαπάνες κινούνται εντός της νομοθεσίας πριν την εκλογική διαδικασία και όχι εκ των υστέρων.

«Αμφιβάλλω αν αυτοί οι δυο υποψήφιοι θα μείνουν στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος από πλευράς δαπανών, γι’ αυτό και ο Γενικός Ελεγκτής θα πρέπει έγκαιρα να κάνει τις έρευνές του και όχι εκ των υστέρων, μετά τις εκλογές, να κάνει διαπίστωση», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε σχέση με τις εγγραφές των νέων στους εκλογικούς καταλόγους, ο ίδιος σημείωσε ότι «το κατεστημένο δεν θέλει το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας να συμμετέχει στην πολιτική και τις εκλογές. Το κατεστημένο θέλει να εγγράφει μέσα από τους έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς εκείνους τους νέους τους οποίους ελέγχει μέσω των οικογενειών τους και γνωρίζουν την ψήφο που θα δώσουν».

Αναφορά έγινε και σε πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή για αυτόματη εγγραφή στους καταλόγους για όσους κλείνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, υποστηρίζοντας ότι Έφορος Εκλογών και Υπουργείο Εσωτερικών έψαχναν χίλιες δυο δικαιολογίες, όπως τόνισε, για να μην γίνεται αυτόματα η εγγραφή.

Ο κ. Λιλλήκας, επανέλαβε για άλλη μια φορά την άποψή του για τις δημοσκοπήσεις, ενώ αναφορικά με το αν κάποιοι τού ζήτησαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του υπέρ άλλου υποψηφίου, απάντησε αρνητικά.

«Ο Σταύρος Μαλάς αποτελεί την άλλη όψη του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αποτελεί την άλλη όψη του Νίκου Αναστασιάδη στην οικονομία. Ο κόσμος ζητά αλλαγή και στα δυο», τόνισε σε άλλο σημείο.

Για το τι θα πράξει στο ενδεχόμενο που δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως θα φροντίσει να μην βρεθεί σε αυτό το δίλλημμα.

Τέλος, σε σχέση με το κακόγουστο «αστείο» της φερόμενης κηδείας του όπως προβλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί από την Αστυνομία για το πού βρίσκεται η καταγγελία, κάτι, όπως τόνισε, που του προκαλεί εντύπωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα