Κατεχόμενα: Ύποπτες οικονομικές κινήσεις του "πρωθυπουργού"

Ποικίλα τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με αναφορά στις «προεκλογικές» εκστρατείες των κομμάτων εν όψει των παράνομων εκλογών Ιανουαρίου, στις διεργασίες στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» και στις νέες εξελίξεις στο θέμα των περιουσιών λόγω των «εκλογών» αλλά και των προσφυγών των Ε/κ στο ΕΔΑΔ, στην ανησυχητική αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων, αλλά και στις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις προεδρικές εκλογές.

Η

εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Από πού προέρχονται τα λεφτά;», γράφει ότι παρά την ψήφιση του «νόμου» πόθεν έσχες, εντούτοις κανείς δεν διερωτάται για τις οικονομικές κινήσεις του «πρωθυπουργού» Οζγκιουργκιούν, για το γεγονός ότι ο μισθός του είναι 13 χιλιάδες τουρκικές λίρες, ενώ του προηγούμενου «πρωθυπουργού» Κιουτσιούκ ήταν 8 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Αναφορά γίνεται και στη σημερινή συνεδρία της «βουλής», στην οποία, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητηθεί και ο «νόμος» για τη συνταξιοδότηση των «αστυνομικών». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις ακαδημαϊκών και άλλων προσωπικοτήτων σχετικά με την επίθεση εναντίον της εφημερίδας μετά τη δημοσίευση γελοιογραφίας με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Τα ΗΕ θέλουν στρατηγική συμφωνία», αναδημοσιεύει δημοσίευμα της ε/κ εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» σχετικά με το Κυπριακό. Αναφορά γίνεται και στο τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Λευκωσίας – Μόρφου, στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός φορτηγού. Προβάλλει, ακόμα, την επίσκεψη του ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς στην κατεχόμενη Μόρφου στα πλαίσια της «προεκλογικής» εκστρατείας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Απειλείται λόγω εκλογών το TMK (επιτροπή ακίνητης περιουσίας)», γράφει ότι οι πρόωρες «εκλογές» στα κατεχόμενα και το γεγονός ότι η «βουλή» έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της, αλλά και η αύξηση στον αριθμό των προσφυγών των Ε/κ στο ΕΔΑΔ θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιτροπής ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα. Αναφορά γίνεται και στις «προεκλογικές» συναντήσεις των κομμάτων εν όψει των «εκλογών». Αλλού αναφέρεται στο τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Μόρφου, στο οποίο ο οδηγός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει σε γκρεμό πέντε μέτρων.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα τροχαία δυστυχήματα είναι χειρότερα και από πόλεμο», γράφει ότι ανησυχία προκαλεί η αύξηση των θυμάτων της ασφάλτου, αφού κατά τον τελευταίο χρόνο 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια 179 άτομα και την τελευταία δεκαετία 379 άτομα. Προβάλλει, ακόμα, συνέντευξη της Maud de Vries, εκπροσώπου μη κυβερνητικού οργανισμού στην Ολλανδία για την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου. Γράφει, ακόμα, ότι καβγάς μεταξύ δύο ατόμων στο κατεχόμενο Συριανοχώρι έστειλε τον έναν στο νοσοκομείο και τον άλλο στη φυλακή.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δεν τα άκουσα όλα», παρουσιάζει συνέντευξη του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στην οποία αναφέρεται στην «κυβέρνηση» Κόμματος Εθνικής Ενότητας, την οποία επικρίνει για τη στάση της στο θέμα της παράνομης παραχώρησης «υπηκοοτήτων», στο θέμα των ρουσφετιών και αναφέρεται και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του «πρωθυπουργού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα