Γιατί η τρελή ανοδική πορεία Bitcoin; Φούσκα ή ευκαιρία;

Θέμα συζήτησης αποτελεί η τρελή ανοδική πορεία της αξίας του Bitcoin, με τις απόψεις να διίστανται. Είναι τελικά φούσκα το φαινόμενο Bitcoin ή όχι; Αξίζει κάποιος να επενδύσει σε ψηφιακό νόμισμα;

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικών Γιώργος Θεοχαρίδης, υποστηρίζει, μιλώντας στο Sigmalive, ότι το Bitcoin δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία φούσκα, όμοια με του Χρηματιστηρίου.

Είναι κάτι καινούριο, τονίζει ο κ. Θεοχαρίδης, μ’ αποτέλεσμα να ελκύει πολλούς πολίτες που πιθανόν να κυνηγούν το κέρδος.
«Είναι φούσκα,

καθώς δεν υπάρχει ένα μοντέλο που να καθορίζει την τιμή του. Δεν υπάρχει εποπτεία και γι’ αυτό τον λόγο είναι ανεξέλεγκτο», τονίζει ο Γιώργος Θεοχαρίδης.

Ο κ. Θεοχαρίδης διαβλέπει ότι κάποια στιγμή θ’ αρχίσει η κατρακύλα της τιμής του Bitcoin. «Δεν μπορεί αυτή η ανοδική πορεία της τιμής του να κρατήσει επ’ άπειρον. Κάποια στιγμή θα υπάρξουν μαζικές πωλήσεις Bitcoin κι εκεί η τιμή του θα πάρει την κατιούσα, επισημαίνεται.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής, όπως δηλώνει ο Γιώργος Θεοχαρίδης, είναι εάν πρόκειται για μέσο συναλλαγής ή εάν πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο. Από την άλλη, να σημειωθεί, ότι ο κ. Θεοχαρίδης τονίζει ότι μπορεί το Bitcoin να είναι φούσκα, ωστόσο βασίζεται σε μία εξαιρετική τεχνολογία, το Blocκchain, το οποίο στο μέλλον θα αποφέρει πολλά οφέλη.

Ψηφιακό Νόμισμα: Ευλογία ή κατάρα το Bitcoin?

Στην αντίπερα όχθη, ένας υπέρμαχος του Bitcoin, ο ειδικός για θέματα διαδικτύου Ντίνος Παστός, απορρίπτει ότι το Bitcoin θ’ αποτελέσει μία νέα φούσκα, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η θέση αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή προς το κοινό, καθώς δεν είναι ο αρμόδιος για να το πράξει αυτό.

Ο κ. Παστός εκτιμά ότι το Bitcoin ακολουθεί ανοδική πορεία, καθώς τα ΜΜΕ πλέον άρχισαν να το προβάλλουν.
Παράλληλα, επικρατεί η ανησυχία σε μερίδα του κόσμου, ο οποίος βλέπει την ανοδική πορεία της τιμής του Bitcoin και διερωτάται εάν αξίζει ν’ αποκτηθεί.

«Το Bitcoin είναι ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο ήρθε για την ανταλλαγή αξίας», τονίζει ο Ντίνος Παστός και προσθέτει ότι το κοινό πλέον έχει πιο εύκολη πρόσβαση γι’ αγορά Bitcoin, με τη χρήση απλά και μόνο της πιστωτικής κάρτας.

«Ότι είναι φούσκα τ’ ακούμε από την πρώτη άνοδο που εμφάνισε η τιμή του. Όταν ακόμα είχε φτάσει στο 1 δολάριο, είχε ακουστεί για πρώτη φορά ότι είναι φούσκα. Έκτοτε, ακόμα το ακούμε. Πρόκειται για μία ολόκληρη παράλληλη οικονομία, δεν είναι μόνο το Bitcoin, είναι τόσα άλλα κρυπτονομίσματα», δηλώνει ο Ντίνος Παστός και καταλήγει:

«Το Bitcoin λύνει το πρόβλημα εμπιστοσύνης, γι’ αυτό έχει και αξία».

Keywords
Τυχαία Θέματα