Γιατί οι γυναίκες πρέπει να παχαίνουν μετά τα 40

Σ’ έναν κόσμο όπου όλα αλλάζουν, οι θεωρίες για την υγεία δεν θα μπορούσαν να μείνουν ίδιες. Η αλήθεια είναι πως ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθούμε και να υψώσουμε το παράστημά μας μπροστά στο ψυγείο.

Τα παραπανίσια κιλά είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της ευεξίας και της ομορφιάς. Μέχρι πέντε έως δέκα πάνω από το βάρος που αντιστοιχεί στο ύψος μας μπορούν να εγγυηθούν την καλή λειτουργία του ενδοκρινολογικού συστήματος, του εργοστασίου δηλαδή των ορμονών που ευθύνονται για ό,τι μας συμβαίνει.

Το πλεονέκτημα των οιστρογόνων

Η κυριότερη διαφορά ανάμεσα στις ευτραφείς και τις

ισχνές γυναίκες είναι η ποσότητα των οιστρογόνων που κυκλοφορεί στο σώμα τους. Οι ορμόνες του φύλου, αυτές που ευθύνονται για τη διαμόρφωση των θηλυκών χαρακτηριστικών, επηρεάζουν σχεδόν όλες τις λειτουργίες. Ρυθμίζουν την ανάπτυξη και τις επιδόσεις των ιστών, τον τρόπο που το σώμα αφομοιώνει την τροφή, τον αναπαραγωγικό κύκλο, την άμυνα στον έξω κόσμο, ακόμη και τη διάθεση.

Το κυρίαρχο όργανο παραγωγής των οιστρογόνων είναι οι ωοθήκες, γεγονός που σημαίνει ότι μετά την εμμηνόπαυση, όταν οι ωοθήκες σταματούν να λειτουργούν, τα επίπεδα των θηλυκών ορμονών μειώνονται δραματικά. Τα καλά νέα είναι ότι τα οιστρογόνα παράγονται και σε διάφορα άλλα όργανα του σώματος, με πρώτο το λιπώδη ιστό. Κάτω από το δέρμα, εκεί όπου στοιβάζονται τα λιποκύτταρα, συντίθενται το οιστρογόνα, γνωστά και ως ελιξίριο της νεότητας! Τα σωστά επίπεδά τους στον οργανισμό μπορούν να εγγυηθούν τη βέλτιστη συμπεριφορά του σε διάφορες απειλές της υγείας.

Εμμηνόπαυση

Στην πιο κρίσιμη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας, το λίπος είναι η μόνη εγγύηση για τη διατήρηση της σωματικής αλλά και της ψυχικής της ισορροπίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.kidsgo.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα