Γιατί η Αστυνομία δεν εξαρθρώνει τον υπόκοσμο-«Ο Αλ Καπόνε πήγε φυλακή…» (VID)

Η νέα ενέδρα θανάτου που έστησαν τη Δευτέρα (30/10) οι κουκουλοφόροι στον Θανάση Καλογερόπουλο, άνοιξε ξανά τη συζήτηση για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στην Κύπρο.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Δρ. Ανδρέας Καπαρδής, ο οποίος μίλησε για το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο και εξήγησε

γιατί η Αστυνομία δεν μπορεί να περιορίσει την δράση του υπόκοσμου.

Αρχικά ανέφερε ότι ήταν ένα προμελετημένο, σχεδιασμένο έγκλημα. «Έκαναν παρακολουθήσεις, ήξεραν τις κινήσεις και κτύπησαν επαγγελματικά».

Διαβάστε ακόμη: Φόνος Καλογερόπουλου: Εξετάζονται CCTV–Ανησυχίες για άνοιγμα κύκλου εκδίκησης

Ερωτηθείς αν στέλνει ένα μήνα το ότι η δολοφονία έγινε σε κοινή θέα μέσα σε κόσμο, απάντησε ότι  μπορεί να στέλνει διάφορα μηνύματα. «Υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις. Μπορεί να ήταν ντόπιοι και ήταν τόσο σίγουροι ότι κανένας δεν θα τους πλησιάσει μετά. Η άλλη πιθανή εξήγηση είναι ότι είναι εκτελεστές στους οποίους δόθηκε ένα συμβόλαιο. Μπορεί να είναι και από το εξωτερικό».

Συμπλήρωσε ότι Αστυνομία είναι το κατάλληλο όργανο για να απαντήσει εάν η δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου θα ανοίξει ένα νέο κύκλο αίματος. «Όταν ένας κάνει καριέρα στο οργανωμένο έγκλημα, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Μπορεί να υπάρχουν αντιπαλότητες και έχθρες οι οποίες καταλήγουν σε φόνους».

Ο Δρ. Καπαρδής ανέφερε ότι στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια με τη διάδοση των ναρκωτικών και του μεγάλου  πλούτου, εγκληματικές ομάδες έρχονται σε σύγκρουση για τον έλεγχο συγκεκριμένων περιοχών.

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν εκπλήττει κανέναν, το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει υποθέσεις εναντίον ενός προσώπου που δραστηριοποιείται στο έγκλημα. «Τα εγκληματικά στοιχεία δρουν με τέτοιο τρόπο που μένουν μακριά από το έγκλημα και έτσι ή Αστυνομία δεν έχει στοιχεία για να τους προσάψει ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Πρόσθεσε ότι οι εξουσίες της Αστυνομίας Κύπρου είναι περιορισμένες σε σύγκριση με τις Αστυνομίες άλλων χωρών της Ευρώπης.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η πολιτεία δεν κατόρθωσε να εξαρθρώσει το οργανωμένο έγκλημα επειδή δεν υπάρχει αποτελεσματική προσέγγιση. «Δεν υπάρχουν κατάλληλες νομοθεσίες για στηρίξουν τις προσπάθειες. Μια Αστυνομία στο εξωτερικό θα στόχευε τον πλούτο από παράνομες δραστηριότητες. Ο περιβόητος Αλ Καπόνε πήγε φυλακή για φοροδιαφυγή». 

Διαβάστε ακόμη: Κλήθηκαν για κατάθεση άτομα που είχαν διαφορές με τον Καλογερόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε ακόμη: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι γάζωσαν με το «καλημέρα» τον Καλογερόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα