Τελικά τι θα γίνει με τα εξώδικα των καμερών: Φεύγει ένα μένουν δυο-Τι αλλάζει

Επιχείρηση – «ξεκαθάρισμα» του τι θα γίνει τελικά με τα εξώδικα από τις σταθερές κάμερες έκανε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός Μεταφορών.

Ο Αλέξης Βαφεάδης εξήγησε ότι το θέμα με το βέλος δεξιά έφυγε από το τραπέζι αφού ξεκαθάρισε πως αν κάποιος οδηγός εισέλθει νόμιμα στη διασταύρωση δεν θα τιμωρείται έστω και αν έσβησε το βέλος. Αν κάποιος οδηγός έχει παράπονο ότι τον έγραψαν τότε έχει κάθε δικαίωμα να υποβάλει ένσταση, είπε.

«Παραμένουν τώρα δυο αδικήματα, να περάσει κάποιος τη γραμμή του αλτ που τιμωρείται με 25 ευρώ. Θα γίνει πιο μεγάλη η ζώνη της διασταύρωσης.

Θα γίνει πολύ πιο κατανοητό στους οδηγούς.

Διαβάστε επίσης: Βαφεάδης: Δεν μειώνονται τα πρόστιμα από τις κάμερες

Η άλλη παράβαση, αυτή του κόκκινου. Αυτό θα πρέπει να διαχωριστεί, σε αυτό του οδηγού που περνά με κόκκινο και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του αλλά και τη ζωή των υπολοίπων. Αυτό είναι πολύ μεγάλο αδίκημα και πρέπει να μην χαθεί η σοβαρότητα λέγοντας ότι πρέπει να μειωθεί το πρόστιμο. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να μειωθεί το πρόστιμο αλλά πρέπει να διατηρήσουμε τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε το θέμα», ανέφερε.

Εξηγώντας το τι μπορεί να αλλάξει, ανέφερε ότι είναι σε συνεννόηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης που ανακαλέστηκαν οι εμπειρογνώμονες που ασχολήθηκαν με τα εξώδικα, προκειμένου να δουν αν γίνεται να διατηρηθεί η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο και παράλληλα να διαχωριστεί η πράξη του να περάσει κάποιος οδηγός κόκκινο απ’ αυτή που μπαίνει στον διάδρομο των πεζών. 

Keywords
Τυχαία Θέματα