«Όχι» Δήμου Λατσιών για δομές ανηλίκων - «Δεν έχει να κάνει με μετανάστες»

Αρνητικός είναι ο Δήμος Λατσιών για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομών ανηλίκων στην περιοχή.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι, ο Δήμαρχος Λατιών,  Χρίστος Πιτταράς, ανέφερε ότι «ο δικός μας Δήμος είναι υπερφορτωμένος από αυτές τις δομές.Το θέμα δεν έχει να κάνει με τους μετανάστες, το θέμα είναι ότι δεν γίνεται όλες αυτές οι δομές να γίνονται στον δήμο μας. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι οι οποίοι φιλοξενήσαμε τέτοιες δομές το 1993 και τους έχουμε μέχρι και σήμερα.

Ταυτόχρονα όμως έχουμε και κάποιες άλλες δομές και σπίτια που υπάρχουν αυτά τα παιδιά και φιλοξενούνται μέσα. Πριν λίγο

καιρό δεχτήκαμε και ακόμα μια δομή που αφορά τα άτομα που βρίσκονται στο νοσοκομείο Αθαλάσσας τα οποία είναι στο τελευταίο στάδιο πριν να βγουν έξω στην κοινωνία, και βρίσκονται στο παλιό κέντρο υγείας στο συνοικισμό του Αγίου Ελευθερίου».

Αναφορικά με τις νέες δομές, δήλωσε ότι «τώρα ξανά έρχονται  και αυτό το οποίο μας παραξενεύει και μας βρήκε εναντίον, αυτές οι επιστολές στάλθηκαν στις 7 του μήνα και στις 8 ήρθε μια άλλη επιστολή στην οποία έλεγε ότι θα πρέπει να απαντήσετε μέχρι τις 16 του Σεπτέμβρη για δομές οι οποίες θα φιλοξενήσουν ανήλικους από 13 μέχρι 18 ετών. Αυτές οι δομές δεν είναι μόνο στα Λατσιά αλλά και στο Γέρι».

Τέλος, είπε ότι «οι κάτοικοι έχουν οργανωθεί και αυτή την στιγμή μαζεύονται υπογραφές των δύο δήμων και την Παρασκευή προγραμματίζουν μια ειρηνική εκδήλωση μπροστά από το Δημαρχείο στο χώρο στάθμευσης για να εκφράσουν την αντίθεση τους για την δημιουργία των δομών και θα κινηθούν προς το Προεδρικό».

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχει απόφαση να γίνουν δομές ανηλίκων στην Λακατάμια – «Υπάρχει ανάγκη»

Keywords
Τυχαία Θέματα