Γιατί αυξάνονται πάλι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος;

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους καταναλωτές η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Απαντήσεις για το ζήτημα έδωσε στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία παραδέχτηκε τα γεγονότα, διευκρινίζοντας ότι η αύξηση που βλέπουν οι καταναλωτές στα τιμολόγιά τους οφείλεται στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου,

το οποίο αποτελεί και την πρώτη καύσιμη ύλη για την παραγωγή.

«Το πετρέλαιο καταγράφει συνεχείς αυξήσεις από τον Ιανουάριο του 2018, οι οποίες έχουν αντίκτυπο και στις τιμές της κιλοβατώρας», είπε.

Συγκεκριμένα, η αύξηση κατά τους τελευταίους 12 μήνες υπολογίζεται ότι άγγιξε το 45%, ενώ η αύξηση στις τιμές του ηλεκτρισμού ήταν της τάξεως του 20%, λόγω και των άλλων παραμέτρων κόστους.

Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου, πάντως, η ΑΗΚ εφαρμόζει λειτουργικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, ο οποίος έχει ως στόχο τη διευκόλυνση του ανοίγματος της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ως εκ τούτου, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 εφαρμόστηκε το νέο τιμολόγιο της ΑΗΚ, στο οποίο περιλαμβάνεται αναλυτικά το κόστος κάθε δραστηριότητας της Αρχής.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today.

Keywords
Τυχαία Θέματα