Ο νέος κοιν. εκπρόσωπος στο ΔΗΚΟ μετά την παραίτηση Ερωτοκρίτου

Νέο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο εξέλεξε σήμερα, Τρίτη (2/10), το ΔΗΚΟ.

Πρόκειται για τον βουλευτή Λεμεσού Πανίκο Λεωνίδου, ο οποίος εξελέγη στη θέση της παραιτηθείσας Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, η οποία, ως γνωστόν, εξελέγη στο τελευταίο εκλογικό συνέδριο του ΔΗΚΟ στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας που διεξήχθη στις 12:00 το μεσημέρι, εκφράστηκε ενδιαφέρον για

τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου από τον Πανίκο Λεωνίδου και τον Μαρίνο Μουσιούττα.

Σύμφωνα με πηγές από το κόμμα, έγινε προσπάθεια να μη διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία και προτάθηκε η εκ περιτροπής θητεία μεταξύ των δυο, κάτι που απέρριψε ο Μαρίνος Μουσιούττας.

Ακολούθως, υπήρξε πρόταση από το κόμμα, όποιος χάσει, να εκλεγεί ως αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κάτι που επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Μουσιούττα.

Στη συνέχεια υπήρξε πρόταση να αναλάβει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Άγγελος Βότσης, ως συμβιβαστική λύση. Ο κ. Βότσης απέρριψε τη θέση, προφασιζόμενος τη μετάβασή του από την Επιτροπή Ενέργειας στην Οικονομικών.

Έτσι, ακολούθησε η εκλογική διαδικασία, με τον Πανίκο Λεωνίδου να εκλέγεται στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, λαμβάνοντας πέντε ψήφους. Τρεις έλαβε ο Μαρίνος Μουσιούττας, ενώ αποχή τήρησε ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο βουλευτής Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης απουσιάζει στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα