Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Τα υπερβολικά ελλείμματα να μειωθούν, όχι να δικαιολογηθούν

Τα υπερβολικά ελλείμματα πρέπει να μειωθούν και όχι να δικαιολογηθούν, τόνισε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, καθώς οι συνομιλίες με τους ομολόγους του στην ΕΕ απέτυχαν να φέρουν μια σημαντική ανακάλυψη για τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων του μπλοκ.

«Τα υπερβολικά ελλείμματα πρέπει να μειωθούν, όχι να δικαιολογηθούν», είπε ο κ. Λίντνερ, εκφράζοντας ανησυχίες για το διορθωτικό σκέλος των

δημοσιονομικών κανόνων, γνωστό ως Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ πλησίασαν σε συμφωνία για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ νωρίς την Παρασκευή, μετά από οκτώ συνεχόμενες ώρες συνομιλιών, αλλά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και ενδεχομένως άλλη μια συνάντηση για να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.

Ο κ. Λίντνερ είπε ακόμη ότι Γερμανία και Γαλλία βρίσκονται πλέον στο 92% για επίτευξη συμφωνίας σε σχέση με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, από το 90% που ανέφεραν χθες οι Υπουργοί των δύο χωρών. Αναφέρθηκε επίσης σε «μια πολύ θετική ατμόσφαιρα» στις συνομιλίες.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ αύξησε την Παρασκευή το ποσοστό συμφωνίας στο 95%.

«Σε αντίθεση με λίγους μήνες πριν, είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι χρειαζόμαστε σαφείς γραμμές ασφαλείας για τα ελλείμματα και για τη μείωση του χρέους», είπε από την πλευρά του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η τεχνική δουλειά.

Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ είναι ακόμη δυνατή, πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον κ. Λίντνερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα