Φωνές για το κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο- Τι απαντά ο Δήμος Λευκωσίας

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση της παράδοσης του ανακαινισμένου Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας εκφράζουν γονείς των αθλητών.

Σε επιστολή τους προς τον ΚΟΑ, τον ΚΟΕΚ και το Δημαρχείο Λευκωσίας, αναφέρουν ότι η ημερομηνία παράδοσης ήταν τον Μάιο του 2023 αλλά έξι μήνες μετά δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση για την τελική ημερομηνία παράδοσης του έργου. Σημειώνουν ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην παράδοση του κολυμβητηρίου έχει αρνητικές συνέπειες στο άθλημα της κολύμβησης.

Προσθέτουν ότι «πρέπει να ζητιανεύουν

διαδρομές σε κολυμβητήρια στη Λακατάμια και τη Λάρνακα για τις προπονήσεις των αθλητών». Η ανακοίνωση καταλήγει με ένα κάλεσμα σε Δήμο Λευκωσίας και ΚΟΑ «να φανούν αντάξιοι των κόπων και των θυσιών που αυτά τα παιδιά κάνουν καθημερινά, δίνοντάς τους πίσω άμεσα τον χώρο προπόνησης τους».

Η απάντηση του Δήμου Λευκωσίας για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας συγχαίρει τόσο τους αθλητές της κολύμβησης και υδατοσφαίρισης όσο και τους συνοδούς τους (γονείς, παππούδες) για την υπομονή τους, την αφοσίωση και τη δέσμευση τους στο άθλημα που υπηρετούν. Είναι αυτό το πάθος και την αγάπη για το άθλημα που ώθησε το Δήμο Λευκωσίας να διεκδικεί για εσάς ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον άθλησης.

Ο Δήμος Λευκωσίας αποδεικνύοντας έμπρακτα τον σεβασμό του προς το άθλημα της κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, για περισσότερο από 12 χρόνια, διεκδικούσε μόνος του πόρους για την αναβάθμιση του Δημοτικού και Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου. Αυτό επιτεύχθηκε όταν ανάλαβε η σημερινή Διοίκηση του ΚΟΑ και γι’ αυτό τους οποίους ευχαριστούμε.

Απρόβλεπτες μικρές καθυστερήσεις σε έργα πάντοτε υπάρχουν και αντιλαμβανόμαστε την αναστάτωση που προκαλούν. Όμως η οποιαδήποτε αναβάθμιση προϋπέθετε κλείσιμο του Κολυμβητηρίου. Πότε θα έκλεινε το Κολυμβητήριο και για πόσο χρονικό διάστημα θα παρέμενε κλειστό ήταν έγκαιρα γνωστό σε όλους τους αρμόδιους και επηρεαζόμενους φορείς. Κατ’ επέκταση οι αρμόδιοι φορείς του αθλήματος θα έπρεπε να είχαν προβλέψει για νέους χώρους άθλησης όπως και για μέσα μεταφοράς για τις ανάγκες των προπονήσεων των αθλητών.

Σήμερα, οι εργασίες στην μια κολυμβητική δεξαμενή έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμη να δεχτεί τους αθλητές. Ο Δήμος Λευκωσίας έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου και της εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών και πιστοποιητικών, για την επαναλειτουργία της για τις ανάγκες των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λευκωσίας.

Αναμένεται από τον ΚΟΑ να προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με το Δήμο για την παραχώρηση του Κολυμβητηρίου στους αθλητές.

Διαβάστε επίσης: Έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Κύπρου - Σε ισχύ η προειδοποίηση

Keywords
Τυχαία Θέματα