Γέμισε ροζ φιγούρες η Λευκωσία

Ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να είναι ο πρώτος καρκίνος για τις γυναίκες και η πρώτη αιτία θανάτου, την ώρα που μια στις 8 γυναίκες υπολογίζεται πως θα νοσήσει κάποια στιγμή της ζωής της.

Με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η 14η πορεία με τις ροζ φιγούρες της Europa Donna Κύπρου και την στήριξη της AstroBank.

Τον χαιρετισμό της πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη ανέγνωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Οι ροζ φιγούρες αντιπροσώπευαν τα 618 νέα περιστατικά διάγνωσης καρκίνου του μαστού σε γυναίκες, το 2017. Μια μπλε φιγούρα αφορούσε ένα άνδρα και οι 97 λευκές φιγούρες αντιπροσώπευαν τα άτομα που είχαν δώσει την μάχη τους και δεν τα κατάφεραν.

Η φετινή έναρξη πορείας έγινε για πρώτη φορά στον χώρο στάθμευσης της ΠΑΣΥΔΥ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα της από τους "Stereo Soul" ανάμεσα σε άλλα την μπαλάντα «Shine», ένα τραγούδι αισιοδοξίας που γράφτηκε ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Υγείας προχωρεί και φέτος στην εφαρμογή προγράμματος εμβολιασμού κατά του HPV σε κορίτσια της Α’ Τάξης των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων .

Πρόκειται για το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων στα κορίτσια ηλικίας 12 ετών. Ο εμβολιασμός θα γίνει με την νέα σχολική χρόνια δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα