Γ. Σωκράτους για δηλώσεις ΠτΔ: Πού ήταν ο διάλογος το καλοκαίρι;

Τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, κλήθηκε να σχολιάσει στις Τομές στα Γεγονότα, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αναστασιάδης, ανέφερε πως ο διάλογος και η συνεργασία είναι η μόνη οδός για να εξευρεθεί ο τρόπος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, διαμηνύοντας πως η Παιδεία και οι μαθητές πρέπει να τεθούν πάνω

από τις όποιες σκοπιμότητες.

Ο κ. Σωκράτους, σημείωσε πως συμφωνεί σε αυτά που είπε ο Πρόεδρος, τονίζοντας πως η μόνη οδός είναι ο διάλογος και η συνεργασία, ωστόσο διερωτήθηκε παράλληλα, που ήταν αυτός ο διάλογος και η συνεργασία το περασμένο καλοκαίρι.

Όταν πας σε διάλογο χωρίς εμμονές για να ακούσεις και να ακουστείς, τότε οι λύσεις μπορεί να βρεθούν, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα περιστατικά βίας, ο κ. Σωκράτους ανέφερε πως η ενασχόληση με το θέμα αυτό ξεκίνησε μετά το περιστατικό στο Αλεθρικό.

Αντιμετωπίζουμε τα πράγματα μόνο όταν σπάσει το απόστημα, τόνισε.

Σχετικά με το σχολείο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό με καθηγητή να χαστουκίζει μαθήτρια, αλλά και ο εμπρησμός, ανέφερε πως υπάρχουν επιστολές του Συνδέσμου Γονέων, μήνες πριν, στις οποίες έκαναν λόγο για μαθητές με έντονη παραβατική συμπεριφορά, για κλοπές, για οχλαγωγίες και για εμπρησμούς.

Την περασμένη Κυριακή, σημείωσε, «έσπασαν δεκαέξι τζάμια του σχολείου».

Σ΄ ένα τέτοιο σχολείο, τόνισε, θα έπρεπε να ήταν προτεραιότητα η περίφραξη, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Keywords
Τυχαία Θέματα