Λεμεσός: Νέο περιστατικό στο σχολείο-Mαθητές «έπαιξαν» ξύλο

Χαστούκι στο σύστημα εκπαίδευσης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Παραδέχθηκε πως είναι αναποτελεσματικό με σοβαρές παθογένειες.

"Άκουσα προηγουμένως για την επιλογή δημόσιου και ιδιωτικού σχολείου. Ποιοι ευθύνονται; Όλοι μας, όλο το σύστημα, για αυτό και επιτέλους πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν θέλουμε την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου θα πρέπει να συνεργαστούμε, θα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι παθογένειες που μέχρι σήμερα οδήγησαν σε αποτυχία.Γιατί μια πολιτεία που ξοδεύει τα περισσότερα σε προϋπολογισμό για την Παιδεία να έχει τα χειρότερα μαθησιακά αποτελέσματα;», είπε.

Ταυτόχρονα,

άφησε αιχμές κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την μη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

«Ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί για τα μαθησιακά αποτελέσματα. Ευθύνεται το σύστημα. Αλλά δεν μπορεί χάριν συνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων ή άλλων πολιτικών να εμμένουμε σε απηρχαιωμένες αντιλήψεις δογματικά αποτρέποντας έτσι τη βελτίωση αυτού που όλοι θέλουμε. Να βάλουμε τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων. Έφτασε η ώρα της αξιολόγησης και του εκπαιδευτικού και του μαθητή και γενικότερα», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε γυμνάσιο της Λεμεσού με τον καθηγητή που χαστούκισε μαθήτρια.

"Γίναμε μάρτυρες τελευταίως ενός επεισοδίου. Δεν θα δώσω έκταση.Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται μια πιο στενή συνεργασία και συνεννόηση, μια μεγαλύτερη κατανόηση, αλλά και μια μεγαλύτερη εποπτεία των παιδιών και από πλευράς οικογένειας. Δεν αποδίδω ευθύνες, απλώς αναφέρομαι στους παράγοντες που συντελούν στο να παρατηρούνται κάποια στοιχεία που όλους μας λυπούν".

Αφού αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων και μεταρρυθμιστικών αλλαγών που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης, ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ενόσω διεξάγεται η πειθαρχική έρευνα για το χαστούκι καθηγητή σε μαθήτρια, σημειώθηκε σήμερα το πρωί ακόμη ένα επεισόδιο βίας στο ίδιο γυμνάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρωταγωνιστές ήταν αυτή τη φορά εξωσχολικοί, που έπαιξαν ξύλο με ομάδα μαθητών του σχολείου, με αποτέλεσμα να σπεύσει επί τόπου και η Αστυνομία.

Σε μίαν άλλη εξέλιξη, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρότασή του για αύξηση του χρόνου περιφρούρησης των μαθητών στα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία και το μεσημέρι, από τις 1 μέχρι τις 2, και όχι μόνο το πρωί, που ισχύει σήμερα, από τις 7 μέχρι τις 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα