Διακόπτει το διάλογο με τον ΟΚΥΠΥ η ΠΑΣΥΚΙ

Ο ένας μετά τον άλλο οι γιατροί εγκαταλείπουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, φαινόμενο που προκαλεί ανησυχητικές διαστάσεις, με δεδομένο ότι σε λιγότερο από 15 μέρες αρχίζει το ΓΕΣΥ.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών και Επειγόντων Περιστατικών όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες και έχουν ήδη φύγει 12 γιατροί.

«Πέραν των 25 γιατρών έχουν φύγει. Στις Πρώτες βοήθειες παραιτήθηκαν 12 είναι επικίνδυνο, να ενημερώσουν τον κόσμο που θα πηγαίνει στις πρώτες βοήθειες ότι προκήρυξαν θέσεις και υπό ποιες συνθήκες εργάζονται στα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα οι Πρώτες βοήθειες»,

ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ.

Σε έκτακτη πολύωρη συνεδρία της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αποφάσισε να σταλεί ενημερωτική επιστολή στην οποία η ΠΑΣΥΚΙ διακόπτει κάθε διάλογο με τον ΟΚΥΠΥ δεδομένου ότι ακυρώθηκε χωρίς ενημέρωση σημερινή συνάντηση που είχαν με την εργοδοτική πλευρά.

ΟΚΥΠΥ δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης" δηλώνει ο Σωτήρης Κούμας.

Απο πλευράς του ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ, αναφέρει, «αποφασίσθηκε η πρόσληψη 30 γιατρών. Στείλαμε ήδη ανακοινώσεις για 1/6/19. Το ίδιο έγινε και για άλλους 60 γραφείς και φροντιστές. Έχουν προκηρυχθεί θέσεις για άλλους 20 γιατρούς (Γενικούς, Παιδιάτρους, Παθολόγους, κ.α) που μαζί, με 60 νοσηλευτές θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του '19».

Σύμφωνα με τον Νίκο Πολύζο πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αξιοκρατικών προσλήψεων και μέσα σε 4 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα