Φύλαξαν το καλύτερο για το τέλος

ΑΕΚ
Οι Λαρνακείς πέτυχαν, με αθόρυβες ενέργειες, την επιστροφή του Νέστορα Μυτίδη

Οι τελευταίες ώρες επεφύλαξαν ένα από τα πιο μεγάλα... μπαμ στη μετεγγραφική περίοδο, με την ΑΕΚ να κάνει την κίνηση-ματ. Ο Νέστορας Μυτίδης επιστρέφει, υπό μορφή δανεισμού, από τη Ρόντα και είναι σίγουρα μία εξαιρετική προσθήκη από κάθε άποψη. Ενισχύει την ομάδα στη γραμμή κρούσης, προκαλεί χαμόγελα στους οπαδούς και σίγουρα είναι μία επιτυχία της Διοίκησης. Όλα έγιναν αθόρυβα, αλλά

ουσιαστικά.

Λίγο πριν από τις 8, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την παραχώρηση, υπό μορφή δανεισμού, του Εγγλέζου στη Σαλαμίνα και λογικά δημιουργήθηκαν απορίες. Όμως, πριν καλά-καλά διαβαστεί η 1η ανακοίνωση, ήρθε η 2η και σημαντική με τον Μυτίδη, που έρχεται για να προσφέρει άμεσα υπηρεσίες στην επίθεση, όπου οι επιλογές αυξάνονται κατακόρυφα. Στη διάθεση του Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα είναι και το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Γάλλος επιθετικός Φλοριάν Τολμές.

Αποτελέσματα
Πέραν απ' όλα αυτά, τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή είναι αποτελέσματα. Η υπομονή είναι μεγάλη κουβέντα. Δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά όταν μια ομάδα, που έδειχνε ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να είναι ακόμη καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, τελικά δείχνει να μην μπορεί να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού για τρίτη κατά σειρά χρονιά.

Αυτό που χρειάζεται είναι η συνέχεια και η σταθερότητα σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και αποτελεσμάτων. Στα τρία κατά σειρά ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Ομόνοια οι «κιτρινοπράσινοι» καλούνται να βγάλουν χαρακτήρα, καλούνται να έχουν πάθος και πιο γενικά καλούνται να είναι η ΑΕΚ που έχουμε συνηθίσει και όχι η ΑΕΚ των τελευταίων δύο μηνών.

Η ταυτότητα χάθηκε και δεν είναι εύκολο να βρεθεί χωρίς πράξεις. Η ομάδα της Λάρνακας θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αυτήν τη φορά να μην είναι σύντομη η αντίδρασή της, αλλά να έχει διάρκεια. Η ΑΕΚ έχει μια τελευταία ευκαιρία ν' αποδείξει ότι μεγάλωσε σαν ομάδα τα τελευταία χρόνια και έχει τα κατάλληλα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσει σωστά αυτήν τη φορά.

Σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια είχε την ευκαιρία να ανοίξει τη διαφορά όταν ήταν πρωτοπόρος, τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά και από αυτήν θα εξαρτηθεί αν μπορεί να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος.

Το ρόστερ ενισχύθηκε, η απουσία του Τομάς έπρεπε ήδη να είχε ξεπεραστεί και να μην αναφέρεται καθόλου σαν δικαιολογία και δεν είναι δικαιολογία. Μπορεί να έγιναν λάθη απ' όλους, αλλά τώρα το μοναδικό συστατικό που χρειάζεται για να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει είναι συσπείρωση και οικογενειακό κλίμα.

Διαφορετικά, ό,τι κτίστηκε τα τελευταία χρόνια με τόσο κόπο, μπορεί πολύ εύκολα να γκρεμιστεί. Η απογοήτευση δεν πρέπει να κυριεύσει τους παίκτες οι οποίοι αν δεν έχουν πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν, τότε δεν θα έχουν και καμιά τύχη. Στα δύσκολα είναι που φαίνονται οι μεγάλες ομάδες.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και τα προγνωστικά είναι με το μέρος του. Είναι οι πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια και έχουν και το πλεονέκτημα των πέντε βαθμών. Όλα αυτά κάνουν το έργο της ΑΕΚ ακόμη πιο δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Το ΄χει κάνει ξανά άλλωστε η ομάδα της Λάρνακας και καλείται να είναι ο εαυτός της, να πιστέψει στις δυνατότητές της, να αφήσει τα προβλήματα στην άκρη και να τα δώσει όλα για να επανέλθει εκεί που τη θέλει και ο κόσμος της.

Keywords
Τυχαία Θέματα