Φρουρά στους Αρχηγούς τους ζητούν ΕΛΑΜ και Αλληλεγγύη

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου απέστειλε το ΕΛΑΜ και το Κίνημα Αλληλεγγύη ζητώντας παραχώρηση φρουράς εκ μέρους της Αστυνομίας.

Ο Ιωνάς Νικολάου κληθείς να σχολιάσει το θέμα αφού επιβεβαίωσε το ότι απεστάλησαν επιστολές από τα δυο κινήματα, σημείωσε ότι θα αξιολογηθούν τα θέματα που έχουν τεθεί από τα δυο κινήματα.

Ο Ιωνάς Νικολάου σημείωσε ότι το κράτος έχει παραχωρήσει φρουρά σε αρχηγούς κομμάτων αξιολογώντας προηγουμένως την επικινδυνότητα

και τα θέματα ασφάλειας τους, εξηγώντας ότι στη βάση αυτών των αξιολογήσεων έχει παραχωρήσει σε αυτούς έναν αριθμό μελών της Αστυνομίας οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με το θέμα της ασφάλειας τους.

«Τα θέματα που έχουν τεθεί θα αξιολογηθούν, όπως και για την περίπτωση της Προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη, και αξιολογούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για κάθε περίπτωση από τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και των άλλων αξιωματούχων στους οποίους παραχωρείται ασφάλεια» είπε.

Η παραχώρηση φρουράς δεν είναι προνόμιο

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η παραχώρηση μελών της Αστυνομίας για την ασφάλεια πολιτικών προσωπικοτήτων και των αρχηγών των κομμάτων δεν αποτελεί προνόμιο ούτε μπορεί να θεωρείται ως δικαίωμα ούτε και συνδέεται με αριθμό μελών της Αστυνομίας.

«Συνδέεται με τις ανάγκες που υπάρχουν για σκοπούς ασφάλειας. Έτσι, όπως έχουμε συνεννοηθεί και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας θα γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα αξιολόγηση των κινδύνων που μπορεί να διατρέχει οποιαδήποτε προσωπικότητα ή ακόμη και μέλη διπλωματικών αποστολών που βρίσκονται στην Κύπρο» τόνισε.

Υπογράμμισε δε πως εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι και τα μέλη της Αστυνομίας που παραχωρούνται για σκοπούς ασφάλειας αξιωματούχων να τυγχάνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα εκπαίδευσης έτσι ώστε να είναι σε θέση να παράσχουν την απαιτούμενη ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα