Μαθητική άδεια κυνηγίου σε 14χρονους (;)

Σε κοινή συνεδρία των Επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Περιβάλλοντος, θα διεξαχθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για παραχώρηση μαθητικής άδειας κυνηγίου σε 14χρονους.

Αυτό δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής, Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνοντας πως αυτή η πρακτική, να ζητά δηλαδή η Επιτροπή να συζητά με άλλες Επιτροπές θέματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα, θα γίνεται συχνά.

Μιλώντας μετά την πρώτη συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών, η κ. Κυριακίδου είπε πως τα θέματα των ίσων ευκαιριών και της ισότητας θα πρέπει

να εξετάζονται με ένα διαφορετικό τρόπο, όπως γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου υπάρχει μια οριζόντια αντιμετώπιση με την ταυτόχρονη συζήτηση σε πολλές επιτροπές. Όπως εξήγησε, υπάρχει μια “ασημένια κλωστή” που ενώνει τα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν συζητούνται σε διάφορες επιτροπές.

Η κ. Κυριακίδου είπε πως η Επιτροπή αποφάσισε να στείλει δύο επιστολές, μια προς τον Πρόεδρο της Βουλής και μια στον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Στην πρώτη επιστολή προς τον κ. Συλλούρη θα τονιστεί ότι για τα θέματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι γραμμένα σε άλλες επιτροπές θα πρέπει να καλείται σε κοινή συνεδρίαση και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως εξήγησε, πολλά θέματα όπως της άδειας μητρότητας, πατρότητας, θέματα που αφορούν τη βία και τα παιδιά συζητούνται σε άλλες επιτροπές και θα έπρεπε να ήταν προς συζήτηση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. “Θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ξαναμελετήσουμε μαζί το πώς αυτή η Επιτροπή θα πάρει τη θέση και το ρόλο που θα πρέπει να έχει”, είπε.

Όσον αφορά στη δεύτερη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμο Αδάμου, η κ. Κυριακίδου είπε πως σε αυτή θα ζητηθεί όπως όταν έρθει προς συζήτηση το νομοσχέδιο για μαθήματα και μαθητική άδεια κυνηγιού σε 14χρονους να κληθεί και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κοινή συνεδρία, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά άμεσα τα δικαιώματα του παιδιού.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κυριακίδου επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για το κατά πόσον πρέπει να παραχωρείται μια τέτοια άδεια, αφού ακούσει τις απόψεις των διαφόρων πλευρών και αφού ενημερωθεί για το τι συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. “Χρειάζεται μια εξαιρετικά μεγάλη προσοχή όταν βλέπουμε νομοθετήματα που αφορούν εφήβους για αυτό εμείς θα ζητήσουμε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να είναι σε κοινή συνεδρία με την Επιτροπή Περιβάλλοντος για το συγκεκριμένο θέμα”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα