Φωτίου:Τέθηκαν βάσεις για συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Τη σύσταση Επιτροπής τεχνοκρατών από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο που θα ετοιμάσουν ένα σχέδιο δράσης για τη συνεργασία των τριών χωρών σε επίπεδο αποδήμων, αποφάσισε η Τριμερής Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων Φώτιου Φωτίου,

του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ και της Υπουργού Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φωτίου ανέφερε πως κατά τη Συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τη συνεργασία των τριών χωρών σε θέματα αποδήμων, όπως η συνεργασία μεταξύ της νεολαίας.

«Θέσαμε τη στρατηγική και τις βάσεις για μια ευρύτερη συνεργασία εκεί και όπου υπάρχουν οργανωμένα σύνολα αποδήμων των τριών χωρών και καθορίστηκε μια Επιτροπή η οποία θα μελετήσει συγκεκριμένες δράσεις ενόψει της Τριμερούς Συνάντησης Αρχηγών Κρατών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στις 21 Νοεμβρίου στη Λευκωσία», σημείωσε.

Ο κ. Φωτίου είπε πως τα οργανωμένα σύνολα των αποδήμων των τριών χωρών θα έλθουν σε επαφή για να προωθήσουν τα συμφέροντα των τριών χωρών εκεί όπου πρέπει, ενώ σημείωσε πως ήδη έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια με τη συμμετοχή Ελλαδιτών και Κυπρίων που ζούσαν στην Αίγυπτο.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ανέφερε ακόμη πως στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας σε υπουργικό επίπεδο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα