Αλλάζει ρότα η Κυβέρνηση για την παραχώρηση ακινήτων

Αλλάζει ρότα η Κυβέρνηση όσον αφορά στη διαχείριση των ακινήτων, εγκαταλείποντας την στρατηγική παραχώρησης προς την Κεντρική Τράπεζα ώστε να μειώνει το δημόσιο χρέος στρεφόμενη προς την διαδικασία αποξένωσης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας που ελέγχει.

Η Κυβέρνηση εγκατέλειψε την εν λόγω επιλογή για σκοπούς μείωσης

του δημόσιου χρέους και πλέον διεκδικεί την ευχέρεια να αποξενώνει και να διαχειρίζεται τη μεγάλη ακίνητη κρατική περιουσία που ελέγχει.

Μιλώντας στην Επιτροπή Εσωτερικών της, εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε ότι πλέον το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στην Κεντρική Τράπεζα έχει τερματιστεί.

Όπως ελέχθη, η συγκεκριμένη στρατηγική δεν ήταν προς όφελος του κράτους και ούτε θα μείωνε το δημόσιο χρέος.

Σημειώνεται ότι το κράτος είχε διαμορφώσει σχετική λίστα με περιουσιακά στοιχεα, των οποίων η αξία υπολογίστηκε από το κτηματολόγιο γύρω στα €1,2 δισ. με στόχο την ανάλογη μείωση του δημόσιου χρέους προς την Κεντρική Τράπεζα.

Από την πλευρά της ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα είχε υιοθετήσει τις εκτιμήσεις του Κτηματολογίου, προχωρώντας σε ανάθεση της εκτίμησης σε εξωτερικούς συμβούλους, με την αξία των περιουσιακών στοιχείων να διαμορφώνεται στα €600 εκ.

Ωστόσο, από την πλευρά των βουλευτών εκφράστηκαν επιφυλάξεις, με την πρόεδρο της Επιτροπής Ελένη Μαύρου να επισημαίνει ότι ενδεχομένως να υπάρχει ανάγκη να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, καθώς βασίζεται σε δεδομένα τα οποία έχουν αναθεωρηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα