Φιλανθρωπικό ταξίδι στο Βερολίνο με τον Αντικ.Σύνδεσμο

Η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων.

Κλέβει την παράσταση συνδυάζοντας αρμονικά τον underground χαρακτήρα της με την πολυτέλεια, τα κορυφαία σύγχρονα μουσεία, τις γκαλερί και την όπερα με τα guerilla clubs και τους ναούς της γαστρονομίας με τις καντίνες των wurst και των έθνικ φαγητών. Όποια κι αν είναι τα γούστα σας ( είτε high class

είτε punk αισθητική ), στο Βερολίνο θα τα ικανοποιήσετε απόλυτα. Όταν μιλάτε για μόδα, τέχνη, design και μουσική, αυτή είναι μια πόλη που πρέπει να επισκεφθείτε. Ένα κύμα δημιουργικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μετακόμισαν εδώ μετά την πτώση του τείχους, μετέτρεψε το Βερολίνο σε ένα καζάνι πολιτιστικών αναζητήσεων.

Πρόγραμμα:

1η μέρα 5/4: Λάρνακα – Βερολίνο

Συγκέντρωση στο κέντρο Χειροτεχνίας στις 09:45 και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την απευθείας πτήση για Βερολίνο με την αεροπορική εταιρία Easy Jet. Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό. Αν και καταστράφηκε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και ήταν χωρισμένο στα δύο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, το Βερολίνο έχει ανακατασκευαστεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Σήμερα το Βερολίνο, είναι μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις, γνωστή για την πολυπολιτισμικότητά της και την ανοχή στη διαφορετικότητα, με έντονη νυχτερινή ζωή και πληθώρα μουσείων και ιστορικών μνημείων. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Υπόλοιπος χρόνος στην διάθεση σας.

2η μέρα 6/4:Βερολίνο ξενάγηση – Μουσείο Περγάμου

Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Μέσα από τη αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτήρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ Πόιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης το Τιεργκάρτεν. Στη βόρια πλευρά του εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράιχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου κοντά στην υπερσύγχρονη Πλατεία Ποτσντάμερ και τη Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο μουσείο Περγάμου, όπου φυλάττονται εκτός από τα ελληνιστικά μνημεία με το μοναδικό βωμό του Δία, η πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα και η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Ακολουθεί γεύμα στο εστιατόριο Kafer που βρίσκεται πάνω από το κοινοβούλιο με θέα το Βερολίνο. Πριν αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας θα θαυμάσουμε το Γερμανικό κοινοβούλιο Ράιχσταγκ με το γυάλινο θόλο που έχει γίνει μια από τις πιο διάσημες εικόνες της πόλης. Ένα μέρος του Ράιχσταγκ είναι ανοικτό προς το κοινό. Ένας ανελκυστήρας θα μας μεταφέρει στην οροφή του κτηρίου όπου μπορούμε να περπατήσουμε στην κορυφή του θόλου μέσα από ένα ελικοειδή διάδρομο.

3η Μέρα 7/4: Βερολίνο – Δρέσδη (170 χλμ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε στις 09:30 για τη μαγευτική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, που λόγω της ομορφιάς και των μνημείων της ονομάζεται και «Φλωρεντία του Έλβα». Η Δρέσδη είναι πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας και βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία. Η πόλη έχει μακροχρόνια ιστορία διότι επί σειρά ετών υπήρξε πρωτεύουσα και έδρα των βασιλιάδων της Σαξονίας. Η καταστροφή που υπέστη από τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ολοκληρωτική και οδήγησε σε μία θεμελιακή ανανέωση που άλλαξε κατά πολύ το πρόσωπο της πόλης. Επίσης σημείο καμπής για την πόλη χαρακτηρίζεται η ένωση της ανατολικής με τη δυτική Γερμανία που τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 90. Μεταξύ άλλων στην περιήγηση μας που ακολουθεί θα δούμε το πιο ωραίο μπαρόκ κτήριο της πόλης, το Ζβίγκερ, την εκκλησία της Παναγίας. Επίσης θα δούμε το ανακαινισμένο παλάτι της βασιλικής οικογένειας των Βετίνων, την όπερα, την ακαδημία καλών τεχνών, και τα υπέροχα κτήρια του 18ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στον πεζόδρομο Πράγκερ με τα πολλά καφέ και καταστήματα ή στην Παλαιά Αγορά. Επιστροφή στ ξενοδοχείο μας γύρω στις 18:00.

4η Μέρα 8/4 Βερολίνο - Πότσνταμ - (35 χλμ) - Κρουαζιέρα στον ποταμό Spree

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε στις 10:00 για το Πότσνταμ, πρωτεύουσα του Ομόσπονδου Κρατιδίου του Βραδεμβούργου που ήταν η πόλη των βασιλέων της Πρωσίας, όπου είχαν τα θερινά τους ανάκτορα. Θα δούμε το παλάτι Cecielienhof, εκεί όπου υπογράφτηκε η συμφωνία του Πότσνταμ, τον Ιούλιο του 1945, το Σαν Σουσί και θα δούμε το νέο Παλάτι που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Θα περάσουμε από τη Ρωσική συνοικία Αλεξανδρόβσκα, επίσης από την Ολλανδική συνοικία, η οποία είναι η μεγαλύτερη συνοικία εκτός Ολλανδίας. Χρόνος για να περπατήσετε στον ιστορικό πεζόδρομο της πόλης και για καφέ. Επιστροφή στο Βερολίνο γύρω στις 16:00 για να κάνουμε την μαγευτική μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού Spree, ο οποίος περνάει μέσα από το Βερολίνο. Ο ποταμός περνάει από τη Σαξονία, το Brandenburg και το Βερολίνο και έχει περίπου 400 χιλιόμετρα μήκος. Χύνεται στον Έλβα ποταμό. Πολλά από τα πιο σημαντικά κτίρια και ιστορικά σημεία της πόλης βρίσκονται στις όχθες του ποταμού, όπως ο συνοικισμός του Nikolaiviertel από το 13ο αιώνα, το Schloss Charlottenburg και το Schloss Bellevue, κατοικία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Εδώ μπορούμε να ανακαλύψουμε το Βερολίνο μέσα από τον Spree και να δούμε τα αξιοθέατα με ένα τρόπο διαφορετικό.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

5η Μέρα 9/4: Βερολίνο – Λάρνακα

Πρωινό και λίγος χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρηση μας για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής μας με μια φωτογραφική γεμάτη με πανέμορφες φωτογραφίες.

Τιμή ανά άτομο

HOTEL Δίκλινο Μονόκλινο

HILTON HOTEL 5*

€1435

€1829

Περιλαμβάνονται:

• Εισφορά προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου

• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Βερολίνο - Λάρνακα με πτήσεις της EasyJet

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων

• 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HILTON 5* με πρόγευμα

• Μεταφορές, ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

• Είσοδοι στους χώρους των επισκέψεων: Μουσείο της Περγάμου

• Το εισιτήριο για τη μίνι κρουαζιέρα στο ποταμό Spree

• Ελληνόφωνος ξεναγός καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού

• 1 γεύμα στο πολυτελέστατο εστιατόριο Kafer

• Ελληνόφωνος τοπικός συνοδός

• Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας

• Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας

• 1 αποσκευή μέχρι 20 Kg

• 1 χειραποσκευή 56X45X25

• Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

• Υπηρεσίες του γραφείου μας κατά την αναχώρηση σας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

***Το γκρουπ θα συνοδεύσει η κ. Έλενα Τάνου

Δεν περιλαμβάνονται:

• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που δεν αναφέρονται πιο πάνω

• Τα ποτά στα γεύματα

• Ασφάλεια ταξιδίου

Πτήσεις

U2 4728 5 Απριλίου Λάρνακα – Βερολίνο 12:35 15:40

U2 4727 9 Απριλίου Βερολίνο – Λάρνακα 14:40 19:35

Σημειώσεις:

• Η πιο πάνω προσφορά ισχύει σε ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 30 ατόμων. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι λιγότερες οι πιο πάνω τιμές θα αναθεωρηθούν.

• Δεν έχουμε προχωρήσει στην κράτηση των αεροπορικών θέσεων, λόγω του ότι η αεροπορική εταιρεία Easy Jet, για την επιβεβαίωση των θέσεων χρειάζεται άμεσα πληρωμή.

• Το αεροπορικό εισιτήριο στο πακέτο έχει κοστολογηθεί σύμφωνα με τη τελευταία αναζήτηση και διαθεσιμότητα. Κατά τη διάρκεια της κράτησης η τιμή ενδέχεται να αλλάξει.

• Εισιτήριο εισόδου σε παλάτι στο Πότσνταμ : €15 το άτομο

• Πριν την αναχώρηση θα ετοιμαστεί βιβλιαράκι με όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι σας.

Για συμμετοχές:

Για τη δήλωση συμμετοχής θα χρειαστούμε το όνομα σας όπως αναγράφετε στο διαβατήριο ή τη ταυτότητα σας . Μπορείτε να μας το στείλετε και στο e-mail [email protected].

Με την κράτηση θα πρέπει να δίνετε προκαταβολή 30%.

Πληροφορίες για τα ξενοδοχεία

HILTON 5*

Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην ιστορική πλατεία Gendarmenmarkt του Βερολίνου και διαθέτει πολυτελή δωμάτια, εντυπωσιακό σπα και 2 εστιατόρια με εκπληκτική θέα στον Καθεδρικό Ναό. Προσφέρει όμορφη βεράντα με καθιστικό ακριβώς πάνω στην πλατεία.Τα κομψά δωμάτια του Hilton Berlin περιλαμβάνουν διακόσμηση σε ζεστούς τόνους, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μίνι μπαρ, παροχές για τσάι/καφέ και μπανιέρα με ντους. Ορισμένα έχουν πρόσβαση στο Executive Lounge επιφάνειας 360μ², όπου παρέχονται δωρεάν πρωινό, Wi-Fi, σνακ και ποτά.Μπορείτε να χαλαρώσετε στο LivingWell Health Club Berlin επιφάνειας 800μ², όπου διατίθενται υπερσύγχρονο γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα, σάουνα και ατμόλουτρο (για τη σάουνα ισχύει επιπλέον χρέωση).Η σπεσιαλιτέ του Βερολίνου, το Currywurst, σερβίρεται στο Dom Curry, 180μ. μακριά από το ξενοδοχείο. Η φημισμένη εμπορική οδός Friedrichstraße απέχει λίγα μόλις μέτρα.Το Mark Brandenburg Restaurant προσφέρει γερμανική τοπική κουζίνα. Καθημερινά έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μπουφέ πρωινού στο Beletage Restaurant. Το Listo Lobby Lounge είναι ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε με ποτά και σνακ και να ψυχαγωγηθείτε με ζωντανή μουσική.Ο σταθμός Stadtmitte του μετρό βρίσκεται ακριβώς έξω από το κτήριο. Παρέχονται δημόσιος χώρος στάθμευσης και υπηρεσία παρκαδόρου.

Keywords
βερολινο, ταξιδι, easy jet, underground, class, punk, design, easy, jet, άφιξη, μαρξ, ιουνίου, χλμ, hotel, φοροι, hilton, προσφορες, εταιρεία, berlin, σνακ, health, club, lobby, μετρο, κυπρος, εισφορα αλληλεγγυης, διαβατηριο, διακοσμηση, γερμανια, δωρεαν, εδρα, εικονες, εμπορικη, μουσικη, μοδα, προγραμμα, πτησεις, πυλη, σνακ, τηλεοραση, φωτογραφιες, hilton, mail, αγορα, αεροδρομιο, αισθητικη, αξιζει, άφιξη, βαβυλωνα, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, δυνατοτητα, δηλωση, δρεσδη, δυτικη, δωματια, ελενα, εκκλησια, εποχη, εστιατορια, εταιρεία, εταιρια, ετων, τεχνη, ζωη, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, θεα, θολο, εικονα, ιστορικο, καζανι, κεφαλαιο, κυμα, κουζινα, κρουαζιερα, κτιρια, λαρνακα, μακρια, μαρξ, μηκος, μινι, μνημεια, μπορειτε, ξενοδοχειο, οδος, ομορφη, ονομα, οπερα, οχθες, πισινα, ποτα, πρωινο, πτηση, σαξονια, σαουνα, σειρα, ταυτοτητα, τετραγωνο, τιμη, χρονος, ασφαλεια, berlin, health, class, club, design, easy jet, easy, ενωση, γυαλινο, hotel, ιδανικο, ιουνίου, jet, lobby, πακετο, πληροφοριες, punk, underground, ωραιο
Τυχαία Θέματα