Η Σίτι στο Κίεβο για επανεκκίνηση μίας παραπαίουσας σεζόν

Η Μάντσεστερ Σίτι θα χρειαστεί να αφήσει πίσω της ένα καταστροφικό δεκαπενθήμερο και να προσπαθήσει να επανεκκινήσει την παραπαίουσα σεζόν της, όταν αύριο στο Κίεβο βρεθεί απέναντι στην Ντινάμο, στο πρώτο μεταξύ τους ραντεβού, στην φάση των 16» του Champions League.

Με χτυπημένες τις ελπίδες για τον τίτλο στην Premier League, μετά από τις διαδοχικές απώλειες στο σπίτι,

από τους διεκδικητές της Λέστερ και της Τότεναμ, η Σίτι, δέχθηκε έντονη κριτική, όταν παρουσίασε ομάδα δεύτερης διαλογής στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την Τσέλσι για το FA Cup, όπου η πρόκριση, κατέληξε στα χέρια των Λονδρέζων (5-1).

Ξαφνικά, η αφειδώς χρηματοδοτούμενη Σίτι για την διεκδίκηση τεσσάρων τίτλων , φαίνεται να ξεμένει από στόχους. Ο Αλαν Σίρερ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην Premier League, επέκρινε την προσέγγιση της Σίτι, λέγοντας στο BBC ότι δεν μπορούσε να καταλάβει την απόφαση του Πελεγκρίνι, να αγωνιστούν έφηβοι στην ομάδα που γνώρισε συντριβή από την Τσέλσι. «Η Μπαρτσελόνα έπαιξε το Σάββατο και αντιμετωπίζει την Αρσεναλ στο Champions League την Τρίτη. Είναι το ίδιο χρονικό διάστημα μεταξύ των αγώνων, όπως και της Σίτι, αλλά δεν ξεκουράστηκε κάποιος παίκτης», είπε ο Σίρερ. «Εγώ δεν το καταλαβαίνω. Και η Σίτι θέλει να είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος στην παγκόσμια σκηνή. Δεν είδα ποτέ Λουίς Σουάρες, Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο να θέλει να μείνει έξω».

Ο Πελεγκρίνι απάντησε στην κριτική λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να υπερασπιστεί την επιλογή του. Η Σίτι, εξήγησε, είχε πολλούς τραυματίες και αναγκάστηκε να δώσει προτεραιότητα σε μια κρίσιμη εβδομάδα που χαρακτηρίζει όχι μόνο το παιχνίδι στο Κίεβο, αλλά και τελικό του League Cup της Κυριακής εναντίον Λίβερπουλ.

Η Σίτι είχε απευθυνθεί στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να διαμαρτυρηθεί για τον προγραμματισμό του παιχνιδιού με την Τσέλσι, υποστηρίζοντας ότι θέλει να παίξει το Σάββατο.Όλη αυτή η αναταραχή…φτάνει στα χέρια των ξένων της Ντινάμο Κιέβου, που έχουν φτάσει ττη φάση νοκ-άουτ, για πρώτη φορά από τότε που νικήθηκαν από την Μπάγερν στα ημιτελικά το 1999. Αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι των Ουκρανών πρωταθλητών, μετά από ένα χειμερινό διάλειμμα δύο και μισό μήνα, κατά την οποία προσπάθησαν να διατηρήσουν την φόρμα τους, με μια σειρά από φιλικά.

Βασικό μέλημα της Ντινάμο είναι η φυσική κατάσταση του εξτρέμ Αντρί Γιαρμολένκο, ο οποίος πέρασε δύο μήνες στο περιθώριο με έναν τραυματισμό στο γόνατο που υπέστη στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων με την Μακάμπι. Εχει γίνει επίσης έκκληση προς τους οπαδούς τους να συμπεριφέρονται κόσμια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αφού ο σύλλογος είχε αρχικά τιμωρηθεί από την UEFA για να παίξει σε άδειο γήπεδο, μετά τα ρατσιστικά περιστατικά στο ματς με την Τσέλσι, τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η UEFA μείωσε την ποινή, μετά από προσφυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα