Διπλό φονικό: Φέρνει ανατροπές ο Τζιωνής; Τι προτίθεται να αλλάξει

Με ανατροπές αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η δίκη του διπλού φονικού, που συγκλόνισε τον περασμένο Απρίλιο το παγκύπριο κι όχι μόνο.

Ο βασικός κατηγορούμενος, Λοΐζος Τζιωνής, παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου σήμερα με νέο δικηγόρο, τον Ανδρέα Αναστασίου.

Προηγουμένως είχε γίνει δεκτό από το Δικαστήριο, αίτημά του για νομική αρωγή. Παρόμοιο αίτημα υπέβαλε και ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, στον οποίο δόθηκε περιθώριο 1 βδομάδας για να βρει δικηγόρο. Όπως ανέφερε ο ίδιος ενώπιον Δικαστηρίου, μια βδομάδα τού «είναι αρκετή για να βρει δικηγόρο, προκειμένου να αποδείξει την

αθωότητά του».

Τι προτίθεται να αλλάξει ο Τζιωνής

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive από έγκυρες πηγές, ο 33χρονος εγκέφαλος του στυγερού εγκλήματος προτίθεται να προβεί σε μη παραδοχή στις εκ προμελέτης κατηγορίες, αλλά και σε άλλες σοβαρές κατηγορίες. Ίδια ενημέρωση του SigmaLive αναφέρει ότι ο 33χρονος παραδέχεται τη διάρρηξη, κατηγορία την οποία αρχικά δεν είχε παραδεχθεί.

Σημειώνεται ότι στις 13 Ιουνίου, ο Τζιωνής δήλωσε παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι "κάθε πρόσωπο το οποίο εκ προμελέτης επιφέρει τον θάνατο άλλου προσώπου με παράνομη πράξη ή παράλειψη, είναι ένοχο του κακουργήματος του φόνου εκ προμελέτης. Κάθε πρόσωπο που βρίσκεται ένοχο για φόνο εκ προμελέτης θα υπόκειται σε ποινή φυλάκισης διά βίου".

Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση θα είναι αστυφύλακας, ο οποίος σήμερα, 29 Οκτωβρίου, βρισκόταν στην αίθουσα έτοιμος να καταθέσει. Σημειώνεται ότι υπάρχει πρόθεση από τον δικηγόρο της Σάρας Σιαμς για υποβολή αιτήματος τροποποίησης του κατηγορητηρίου, πράγμα που θα τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η διαδικασία ορίστηκε για τις 5 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, και σημειώνεται ότι το Δικαστήριο επανέλαβε και σήμερα ότι στόχος είναι η άμεση ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα