Εξαφάνιση Κασόγκι: Οι αρχές ανακάλυψαν φωτογραφίες ομάδας

Την μυστηριώδη ομάδα 15 ατόμων που μπήκαν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας μία ώρα πριν και αναχώρησε μία ώρα μετά την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου της Ουάσινγκτον Ποστ Τζαμάλ Κασόγκι ανακάλυψαν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας μέσα από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου Ατατούρκ.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν ακόμη και τις φωτογραφίες των 15 αντρών κατά την είσοδό τους στο αεροδρόμιο αλλά και τις ταυτότητές τους. Η τουρκική αστυνομία εκτιμά ότι η 15μελής αυτή ομάδα εκτέλεσε τον δημοσιογράφο στο κτίριο του

προξενείο, στη συνέχεια τεμάχισε το πτώμα του και το μετέφερε εκτός κτιρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εννέα από αυτούς έφτασαν με δύο διαφορετικά τζετ, στην Κωνσταντινούπολη παρέμειναν για 17 ώρες και μέσα σε αυτό το διάστημα πήγαν στην κλειστή αγορά και αγόρασαν βαλίτσα την οποία ωστόσο δεν μετέφεραν μαζί τους κατά την επιστροφή. Ειδική ομάδα της αστυνομίας παρακολουθώντας την πορεία των 15 Σαουδάραβων αναζητεί τάφο στον οποίο ενδέχεται να έχουν θάψει το πτώμα. Η αστυνομία παρακολουθεί τις εικόνες από 150 διαφορετικές κάμερες ασφαλείας.

Πάντως σύμφωνα με τη Χουριέτ έπειτα από την άδεια που δόθηκε από τις σαουδαραβικές αρχές στην τουρκική αστυνομία να ερευνήσουν το προξενείο, ομάδα ετοιμάζεται με ειδική μέθοδο να αναζητήσει ίχνη αίματος και DNA του εξαφανισθέντος δημοσιογράφου μέσα στο κτίριο του προξενείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα