ΕΤΕΚ: Χαιρετίζει την απόφαση για ανέγερση κτίριου Βουλής

Στη δήλωση ο κ. Αχνιώτης αναφέρει ότι η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ότι εξευρέθηκε, μετά από επίμονες διαβουλεύσεις των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, η βέλτιστη δυνατή λύση για τη χωροθέτηση του νέου κτιρίου της Βουλής στον λόφο της ΠΑΣΥΔΥ, "βρίσκει πλήρως ικανοποιημένο το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου".

Nα θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, με γραπτή δήλωση που εξέδωσε

την Τετάρτη εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση.


"Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή καλύπτει σε μεγάλο βαθμό όλες τις παραμέτρους που εξαρχής απαίτησε τόσο το ΕΤΕΚ όσο και άλλοι αρμόδιοι φορείς για τις περιοχές όπου θα πρέπει να χωροθετούνται δημόσια κτίρια του επιπέδου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας", αναφέρει.

Το ΕΤΕΚ, προσθέτει ο Πρόεδρός του, χαιρετίζει τη λύση που δόθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, "η οποία όπως φαίνεται διασφαλίζει την προστασία και προσβασιμότητα στις αρχαιότητες που βρίσκονται στον λόφο καθώς και τη λειτουργικότητα του κτιρίου, στα πλαίσια του αρχικού σχεδιασμού του έργου". Επίσης, αναφέρει, με την απόφαση αυτή, δεν παραβιάζονται βασικές αρχές πολεοδομικού σχεδιασμού για την πρωτεύουσα, τον συμβολισμό, την ιστορία και τη χρήση του σημαντικότερου κτιρίου της Δημοκρατίας.

"Θεωρούμε πλέον ότι ένα θέμα που προβλημάτιζε το Κοινοβούλιο αλλά και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για δεκαετίες, οδεύει προς υλοποίηση, με μια επιλογή που εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάπτυξης της Λευκωσίας, ενδυναμώνει το αστικό της κέντρο και αναδεικνύει το χαρακτήρα της ως η πρωτεύουσα του κράτους", καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Αχνιώτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα