Κανονικά η απεργία στον ΟΣΥΠΑ–Δεν καρποφόρησαν διαβουλεύσεις

Δεν βρέθηκε τελικά η χρυσή τομή για να αποφευχθεί η επ’ αόριστον απεργία που εξήγγειλαν χθες και εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων Πάφου, ΟΣΥΠΑ.

Ως γνωστόν σήμερα το μεσημέρι, τέθηκε τ’ όλο ζήτημα στο επίκεντρο σύσκεψης της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων.


Σύμφωνα με την πρωτη πληροφόρησε, δε βγήκε άσπρος καπνός από τη σύσκεψη και έτσι η εξαγγελθείσα απεργία

θα εφαρμοστεί κανονικά.
Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι προκύπτουν συνεχώς νέες απαιτήσεις από την ανάδοχο εταιρεία.

Η συμβιβαστική συμφωνία υπεγράφη από τα δυο μέρη την περασμένη Παρασκευή (4/5) και είχε ως αποτέλεσμα την άρση των απεργιακών μέτρωναπό πλευράς ΟΣΥΠΑ.
Ωστόσο, την Τρίτη (8/5) οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων Πάφου εξήγγειλαν νέα απεργία, καθότι δεν τους καταβλήθηκε ο μισθός Απριλίου.

Δείτε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών:

«Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την απεργία στον ΟΣΥΠΑ

Αναφορικά με τη απεργία στην οποία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ), το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να σημειώσει ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, δεν έχει καταστεί δυνατή, μέχρι στιγμής, η άρση των απεργιακών μέτρων, λόγω των επιπρόσθετων και μη ξεκάθαρων απαιτήσεων της Ανάδοχης Εταιρείας ως προς την καταρχήν συμφωνία, που επιτεύχθηκε την Παρασκευή 04/05/2018 μεταξύ της Αναθέτουσας Αρχής και του Αναδόχου.

Το Υπουργείο Μεταφορών θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος που προέκυψε, έχοντας ως κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιβατών αλλά και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος»

Keywords
Τυχαία Θέματα