Έρχονται 332 προαγωγές στην Εθνική Φρουρά - Ποιες θέσεις αφορά

Μαζικές προαγωγές έρχονται για χιλιάδες υπαξιωματικούς στην Εθνική Φρουρά, καθώς 332 θέσεις αναμένεται να πληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι προαγωγές αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αφού υπογραφούν από τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

Συγκεκριμένα, οι προαγωγές αφορούν τις ακόλουθες θέσεις:

- 2 θέσεις Ανθυπασπιστή Α’ (Κλ. Α11)

- 29 θέσεις Ανθυπασπιστή Β’ (Κλ. Α10)

- 98 θέσεις Ανθυπασπιστή Γ’ (Κλ. Α9)

- 99 θέσεις Αρχιλοχία (Κλ. Α8)

- 104 θέσεις Επιλοχία (Κλ.7)

Όπως

αναφέρει το δημοσίευμα, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σε συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26/3/2018, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης 14 θέσεων προαγωγής υπαξιωματικών στον κυπριακό στρατό, οι οποίες αφορούσαν δύο θέσεις Ανθυπασπιστή Α’, δύο θέσεις Ανθυπασπιστή Β’, δύο θέσεις Ανθυπασπιστή Γ’, τέσσερις θέσεις Αρχιλοχία και τέσσερις θέσεις Επιλοχία. Στις 24/7/2018 τέθηκε σε ισχύ ο περί Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού Νόμος του 2018, με τον οποίο, μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις υπαξιωματικών στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας για το έτος 2018. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν 25 νέες θέσεις Ανθυπασπιστή Β’ και 68 νέες θέσεις Ανθυπασπιστή Γ’.

Βάσει του αριθμού των νέων θέσεων που δημιουργήθηκαν με τον ανωτέρω νόμο, καθώς και των κενών θέσεων που προέκυψαν, οι νέες κενές θέσεις υπαξιωματικών από τον βαθμό του Επιλοχία και άνω, που είναι θέσεις προαγωγής, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι και την 1/8/2018, ανέρχονται σε 104 και οι επιπλέον θέσεις που δύνανται να πληρωθούν με προαγωγή ανέρχονται σε 332.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται ότι οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, σε συνεδρία της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 26/7/2018, την αποπαγοποίηση των 332 θέσεων προαγωγής υπαξιωματικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα